Ikkominactie: verbeter de wereld in 10 minuten!

ik kom in actie

Een paar suggesties ...

Ikkominactie wil het in actie komen voor een betere wereld makkelijker en leuker maken. Daarom zetten zij alle acties voor je op een rijtje. Het enige wat je nog hoeft te doen is jouw voorkeuren aan te geven: de tijd die je er aan wilt besteden, van twee minuten tot een dag of meer, of het thema dat je het meest aanspreekt.

Helaas bestaat ikkominactie inmiddels niet meer. Maar we hebben wel een paar tips voor je verzameld zodat je toch in actie kunt komen. Lees: Klimaatverandering, wat kan ik doen?

Kies uit eerlijke handel, klimaat, dier & natuur, welzijn Nederland of internationale hulp. Wat volgt is een lijstje met acties die je direct uit kan voeren, zodat er echt geen excuus meer is om niet in actie te komen!

Vandaag koos ik drie acties uit die je maar tien minuten kosten:

Een kind schoon water terwijl jij van je telefoon afkickt!

ik-kom-in-actie768 miljoen mensen op de wereld zitten nog zonder toegang tot schoon water. Open de Unicef website en kijk langer dan tien minuten niet op je telefoon. Voor elke tien minuten wordt er door Giorgio Armani geld gedoneerd en voor een kind schoon water verzorgd! N.B. Dit project liep tot 31 maart 2014.

Geef je gedragen bril aan iemand die het niet kan betalen

ik-kom-in-actieHeb jij nog brillen over die je niet meer draagt? Doneer ze dan aan Eyeclarify! Zij verzamelen deze brillen en zorgen dat de bril een nieuwe eigenaar krijgt. N.B. Per 30 maart 2017 is EyeClarify gestopt met de inzameling van brillen.

Gebruik geen producten meer met microplastic!

ik-kom-in-actieVind je ook dat er iets moet gebeuren aan de plastic soep? Stop met het gebruiken van verzorgingsproducten met microplastic erin! Via Stichting De Noordzee kun je op een lijst zien in welke producten plastic zit.

Niets missen van De Betere Wereld?

Volg ons ook op Facebook of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *