Yoni legt meukvrije tampons, inlegkruisjes en maandverband in schappen AH

yoni

Winnaar 1e plaats MKB Innovatie Top100

Yoni ((Sanskriet voor ‘bron van het leven’ en ‘vagina’) ondernemers Wendelien Hebly en Mariah Mansvelt Beck hebben sinds de start begin 2015 het vrouwelijk landschap flink opgeschud. Al snel vonden de gecertificeerde biologisch katoenen tampons, inlegkruisjes en maandverband via yoga studios en concept stores, als ook via Marqt en ETOS te koop. En vanaf woensdag 5 oktober dus in meer dan 850 Albert Heijn winkels. 

“Al vanaf het begin is het onze ambitie om Yoni op álle schappen te krijgen, want alleen zo kan er daadwerkelijk een verandering binnen deze industrie plaatsvinden. Biologisch katoenen (En dus vrij van plastic, parfum en gifrestanten – Redactie),  tampons, maandverband en inlegkruisjes horen naar ons idee overal verkrijgbaar te zijn.”

yoni yoni

Rethinking periods
Yoni is het eerste duurzame vrouwen-hygiëne merk met een duidelijke missie en zinnenprikkelende merk-positionering. Wendelien en Mariah geloven dat iedere vrouw zou moeten weten wat er in haar tampons, maandverband en inlegkruisjes zit. Bij reguliere female hygiëne producten is dat moeilijk te achterhalen: in Europa zijn bedrijven namelijk niet verplicht een ingrediëntenlijst te vermelden op de verpakking. Dit moet anders vindt Yoni en daarom zet het merk zich in om niet alleen het verhaal te vertellen, maar ook een alternatief te bieden dat verkrijgbaar is via gangbare verkoopkanalen.

yoni Yoni


Prijswinnende gamechanger

Het werk van Yoni wordt nationaal gewaardeerd en af en toe levert dat een mooie award op: het merk werd onlangs uitgeroepen tot winnaar van de MKB Innovatie Top 100. Design studio Thonik won eerder de ADCN Product & Packaging Design Award met het verpakkingsontwerp voor Yoni. Daarnaast werden The Cycle Series (een serie video’s over menstruatie door Ine & Sanne in opdracht van Yoni) 4x genomineerd voor het Berlin Fashion Film Festival.

www.yoni.care

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *