6 goede duurzame voornemens

oneplanetcrowd

Crowdfunder Oneplanetcrowd wenst je een succesvol en gelukkig 2015!

Mocht jij nog geen goede voornemens gemaakt hebben, het succesvolle crowdfunding-platform Oneplanetcrowd -waar De Betere Wereld founding partner van is- biedt je 6 tips ter inspiratie voor het nieuwe jaar.

1. Begin het jaar met een goede daad
Geven voelt goed en niets is leuker dan een goede daad doen voor een ander. De initiatiefnemers van 1MGD voelen dat haarfijn aan. Zij willen in 1 jaar, met behulp van 50.000 armbandjes, mensen inspireren tot het doen van 1 miljoen goede daden. Start jouw eerste goede daad bij dit project.

2. Delen is het nieuwe hebben
We beseffen ons gelukkig steeds meer, dat delen gelukkig maakt. Want meer hebben of kopen is niet altijd beter! Met het delen van spullen, kennis, skills en tijd, verdwijnt de wegwerpcultuur en draait het meer om duurzaamheid en sociale interactie. Croqqer koppelt bijvoorbeeld onbenut talent aan klussen bij jou in huis. Wil jij nog een klus geregeld hebben voor het nieuwe jaar? Investeer in sociaal kapitaal.

3. Geef cadeaus uit het hart
Cadeaus uitwisselen kan heel leuk zijn, maar het wordt nog leuker als er een bijzonder verhaal achter zit. Daddy Proof Kids Wear® is zo’n merk dat het perfecte cadeau is voor (aanstaande) ouders. Gemaakt van biologisch katoen en ontwikkeld door een moeder die zag dat haar man wat moeite had met het aankleden van de baby en dacht: dit kan beter! Dankzij de speciale gekleurde Daddy Proof® sluitingen, de duidelijke prints op de kleding met aanwijzingen en de doordachte ontwerpen gaat het aankleden met deze setjes super makkelijk en snel.

crowdfunding

4. Design kan ook duurzaam
Dat design en duurzaamheid hand in hand gaan, is geen verrassing als je deze slimme inventieve lamp ziet. Deze Potato Lamp is namelijk van aardappelzetmeel gemaakt van eigen bodem. Ga ook voor Duurzaam Dutch Design in 2015.

5. Help dingen groeien, doe het zelf!
In 2015 pluk jij letterlijk de vruchten van je eigen afval! Met de Balkonton, een verticale moestuin op een oppervlak van minder dan twee stoeptegels, kun jij met je GFT afval heel eenvoudig zelf groenten, fruit en kruiden kweken.

6. Maak een einde aan de plastic soep
De plastic soep mag bijna geen onbekende term meer zijn voor iedereen, maar wat doen we er in 2015 aan? ’t Y van Columbus van stichting Saraswater maakt een mooie aanzet: het is een prototype voor een boot waarmee kleine plastic deeltjes gemakkelijk uit het water gevist kunnen worden. Het doel? De eerste boot inzetten voor Sail 2015. Doneer en help dit te realiseren.

Nog meer duurzame voornemens:
>  Investeer vanaf 50,- in solide bedrijfjes in opkomende landen via crowdfunder Lendahand, en ontvang 3% rente!
>  Shoppen én doneren aan ANBI-goede doelen via FairFriends

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *