De Recycle Sint geeft speelgoed een tweede leven

Sint zit te denken; welk speelgoed kan ik een ander schenken?

Alle goedheiligmannen verzamelen! Voor het vierde jaar op rij haalt de Recycle Sint het beste in iedereen naar boven.

Recycle Sint is een speelgoedruilbeurs die je zelf kunt organiseren. Want speelgoed dat jouw kind niet meer gebruikt, kan nog wel van waarde zijn voor een ander. Het resultaat? Een duurzaam Sinterklaasfeest, tijdsbesparing én zonder poen een cadeau in elke schoen.

Lisa’s fiets is straks Sams racemonster

Een tennisracket waar de kinderen geen bal aan vinden, een bordspel waar nog nooit mee gespeeld is of een stel rolschaatsen die alleen de zoldervloer aanraken: ieder gezin heeft speelgoed dat er nog goed uitziet, maar waar de kinderen niet meer naar omkijken. Dit speelgoed is meer dan welkom bij de Recycle Sint. Voor ieder stuk dat je inlevert op de ruilmarkt, neem je iets anders mee naar huis. En het speelgoed dat overblijft? Dat schenkt de Recycle Sint aan opvangcentra voor vluchtelingen. Een win-win-win-situatie.

De Recycle Sint pakt elke stad in

Na een drie succesvolle eerdere edities, zijn steden in heel Nederland al druk bezig met de voorbereidingen van de ruilbeurs. Benieuwd hoe ze het in Voorburg, Zuidhorn of Luxwoude aanpakken? En hoe je in je eigen stad zo’n ruilbeurs organiseert? Alle tips en tricks om zelf een beurs op poten te zetten, staan op de Facebook-pagina van de Recycle Sint. Zo vind je er een voorbeeldflyer om direct uit te delen, maar ook een handige beschrijving van hoe het ruilsysteem precies werkt. Jouw ruilbeurs? Een gegarandeerd succes.

Uit liefde voor onze kinderen

Recycle Sint is een initiatief van Elif Algu, moeder van twee en eigenaar van duurzaam communicatiebureau Branding a Better World in Amsterdam. Binnen en buiten haar bedrijf zet Algu zich in voor mens, milieu en maatschappij. Met Recycle Sint wil ze laten zien dat je niet meteen naar de winkel hoeft te rennen voor een Sinterklaascadeau. Algu: ‘op die manier leren we onze kinderen dat gebruikte spullen net zo prima zijn. Of nog beter zelfs. En hoe mooi is het om met een kinderfeest bij te dragen aan de wereld van onze kinderen?’

recycle sint

Ook een kijkje komen nemen?

Wanneer? Woensdagavond 23 november

Waar? Geert Groteschool1, Hygieaplein 47, 1076 RS Amsterdam

Hoe laat? 19.00-21.00 uur.

Inpakpieten, hapjespieten en muziekpieten zijn ook aanwezig!

Voor meer informatie check dan de Facebook pagina van Recycle Sint.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *