Een natuurlijk kleurtje voor de babykamer

aquamarijn-verf

Aquamarijn natuurverf

Toen ik in verwachting was van onze zoon (inmiddels al weer 7 jaar geleden), wist ik er nog geen bal van af, verf. Verf was iets wat ik kocht bij de bouwmarkt, en later bij de verfspeciaalzaak van de familie. Maar als kind van deze generatie ben ik toch vooral opgegroeid met het gemak van one-stop shopping en ga ook ik dus graag naar supermarkt in plaats van slager, bakker en groenteboer, en naar de bouwmarkt in plaats van de verfspeciaalzaak, badkamerspecialist en ijzerwaren handel. Dus voor de inrichting van de babykamer verdiepte ik me vooral in kleurtjes en meubeltjes, wel of niet een behangetje, en laminaat, want dat is lekker makkelijk schoon maken. Gemak dient de mens en zo is het.

Wat is er veel veranderd in die zeven jaar, in mijn leven, in mijn gedachtes en idealen. Het moederschap deed me beseffen hoe kostbaar tijd is, en leerde mij ook om andere keuzes te maken. Het leerde mij bewuste keuzes te maken.

Vanzelfsprekend wilde ik mijn kindje het beste geven, en vanuit die gedachte ging ik op zoek naar babykleertjes van “pure materialen”. Dus voor mij geen polyester, maar wol en liefst ecologisch katoen, en luiers van natuurlijker materialen. En omdat ik wel wilde blijven werken, maar vooral ook de balans wilde vinden tussen werk en kostbare vrije tijd en zorgen voor ons kindje, zei ik zelfs mijn baan op om een jaar te gaan reizen met man en kind en daarna iets te gaan doen waar ik mijn idealen in kon verenigen.

krijtverf

In ons familiebedrijf heb ik het gedachtegoed van mijn schoonvader nieuw leven in kunnen blazen. Zijn ideaal ontstond al 40 jaar geleden. In een chemische branche (de verf!) probeerde hij zijn vakgenoten te bewegen gezamenlijk te zoeken naar nieuwe grondstoffen als alternatief voor fossiele grondstoffen, zodat zijn kleinkinderen en achterkleinkinderen het ook nog leuk zouden hebben op deze aarde. Met voldoende grondstoffen om mooie producten van te maken, voldoende schoon drinkwater en voedsel om te kunnen leven. Het resulteerde in een baanbrekend assortiment natuurverven op basis van lijnolie, plantaardige harsen en minerale grondstoffen.

Aquamarijn werd een begrip in de verf wereld, en schreeuwde om een nieuwe impuls. Omdat de natuur heilzaam is en schoonheid voedzaam, hebben we een kleurenlijn ontwikkeld die de natuurlijkheid van onze verf producten kan onderstrepen. Daarmee geef je je babykamer een gezond kleurtje, en draag je op meerder vlakken bij aan een gezonde toekomst.

Dat is voor ons een logische en zinvolle bedrijfsvoering en voor mij een logische invulling van mijn werkende leven.

www.aquamarijn.com

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *