Food2Smile: meukvrij snoepen en snacken én een goed verhaal

food2smile

Voedingsconsulent maakt van suikerproblematiek corporate missie

Wat doe je als je Nederland ongezonder en dikker ziet worden en je het niet langer aan kunt zien dat steeds meer kinderen maar ook volwassenen kampen met overgewicht. Dan neem je het voortouw en stop je al je opgedane kennis als voedingsconsulent  in de productie van verantwoord snoep. Dat deed Miriam Bouwens en zo ontstond Food2Smile.

Nog geen jaar geleden en nu al een mooie line-up van verantwoord snoep, snacks & drinks.

Overmatig suikergebruik kinderenfood2smile
Ouders die hun kind graag een verantwoord tussendoortje willen geven, zien soms door de bomen het bos niet meer.  Op veel etiketten staat minder suiker of suikervrij, maar is dit wel zo en wat zit er dan aan vervangende ingrediënten in? En is dit niet nóg slechter? Volgens het Kenniscentrum suiker & voeding consumeren jongeren in de leeftijd van 7 tot 18 jaar gemiddeld 70 tot 85 gram suiker per dag. Ofwel minimaal 25 kilo suiker per jaar. Overmatig suikergebruik leidt niet alleen tot overgewicht maar ook tot tandbederf. Bijna de helft van de 8-jarige kinderen kampt hier al mee.

Geen toegevoegde suikers
Food2Smile staat voor snoepen zonder nonsens, ofwel geen toegevoegde suikers of slechte rode E-nummers. De producten van Food2Smile zijn meestal glutenvrij, lactosevrij, laag in calorieën en tasten het tandglazuur niet aan. Food2Smile heeft haar zelf ontwikkeld gezonder assortiment ‘Snoep & Snacks’, aangevuld met producten die exclusief op de Nederlandse markt worden aangeboden. Lekkere snoepjes en snackjes waar je natuurlijk van mag genieten.

Eigenaar Miriam Bouwens zegt hierover: “Natuurlijk wil je af en toe snoepen! Maar als je dit dan doet kies dan voor een gezonder alternatief. Met name bij snacken en snoepen is er veel gezondheidswinst te halen. Te beginnen bij kinderen. Zo zijn er veel producten waar veel suiker in zit waar je het misschien niet in eerste instantie van verwacht, de zogeheten sluipsuikers. Door een beter en gezonder alternatief te bieden wordt overgewicht voorkomen en daar kunnen ze hun hele leven van profiteren!.”

De Gezonde Schoolkantinefood2smile logo
Food2Smile is niet alleen in haar strijd tegen overmatig suikergebruik en overgewicht. Het Voedingscentrum nam de producten van Food2Smile op in de inspiratielijst voor De Gezonde Schoolkantine. Vooral op plaatsen waar veel jongeren zijn, wil Food2Smile voorlichting geven en een gezond alternatief aanbieden. Daarom richt zij zich op de schoolkantine en de sportkantine.

De producten van Food2Smile vind je natuurlijk op www.food2smile.nl.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.