Good Food Book #3

Op 4 november verschijnt de derde editie van het Good Food Book, het ‘allergoedste’ kookboek. In het boek staan 50 recepten van bekende chefs en foodies. Voor ieder verkocht Good Food Book doneert uitgeverij FDBCK via het World Food Programme veertig schoolmaaltijden aan kinderen in het door droogte en hongersnood geteisterde Malawi. 

De ongewoon sterke effecten van weersverschijnsel El Niño zorgt al sinds eind 2015 voor extreme droogte in zuidelijk Afrika. Ongeveer 18 miljoen mensen kampen met voedseltekorten. Het World Food Programme heeft de noodtoestand uitgeroepen in zeven landen. Zwaarst er aan toe is Malawi, waar de hongersnood 6,5 miljoen mensen heeft getroffen.

Bij alle boeken en producten doneert uitgeverij FDBCK aan het World Food Programme. Voor de derde editie van het Good Food Book hebben vijftig topkoks en bekende foodies hun geheime recepten gedeeld, gemaakt van verse, (meestal) gezonde en boven alles lekkere ingrediënten.

Wat krijg je dan?
Nou, bijvoorbeeld eggs benedict van Martijn Krabbé, pizza mozzarella van Ron Blaauw en de salade met gegrilde perzik van Miljuschka Witzenhausen! Maar ook de zeebaars met sinaasappel-saffraanboter van Yvette van Boven, de hamburger JBG van Julius Jaspers, het warme chocoladetaartje van Jaimie van Heije… En nog heel veel meer!

Als je het Good Food Book #3 koopt, krijgen veertig kinderen in Malawi een voedzame maaltijd op school: dus eten én onderwijs. Dat maakt het Good Food Book het ‘allergoedste’ cadeau voor de feestdagen. 

Schermafbeelding 2016-09-23 om 13.25.16

Het Good Food Book #3 is verkrijgbaar vanaf 4 november op FDBCK en in diverse boekhandels.


Meer lezen?

> Better Places: Vijf tips voor duurzaam reizen in Colombia
> TransNatural ‘Regeneration’ laat oplossingen beschadigde ecosystemen zien

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *