Meer veiligheid in huis met HomeWizard

Living-room Homewizard

Altijd op de hoogte van wat er thuis gebeurt

Huisautomatisering is eigenlijk niets nieuws, maar wel steeds meer een hot topic. Het Nederlandse bedrijf HomeWizard speelt hier slim op in door een laagdrempelig en betaalbaar systeem aan te bieden, dat eenvoudig zelf te installeren is.

Na de installatie kun je alle verlichting in huis automatiseren, het energieverbruik bijhouden, pushberichten ontvangen op je smartphone, live meekijken met zogenaamde IP- camera’s en nog veel meer! Wij namen de proef op de som en stelden in het kader van het thema van deze editie een HomeWizard in.

Eenvoudige installatie
De installatie van de HomeWizard gaat eenvoudig. Via de iPhone vul je de gegevens in van je draadloze netwerk. Daarna maakt de app verbinding en kun je randapparatuur toevoegen. In ons geval: een IP-camera, bewegingsmelders, magneetcontacten, de EnergyLink en een aantal schakelaars. Ook dit gaat snel en intuïtief. Als je vanuit de app eenmaal apparaten in je huis kunt bedienen, merk je hoe vlug je even naar de telefoon grijpt om de verlichting te veranderen of op een IP- camera te kijken.

Signalering zichtbaar op je smartphone
iPhone screenshot kinderkamer
HomeWizard biedt mogelijkheden om je huis te beveiligen via ‘signalering’. Dit verschilt van een traditioneel alarm.
Er is geen sirene die af gaat en geen keypad bij de deur om het alarm aan of uit te zetten. Daarentegen kun je voor bewegingsmelders, deurcontacten, een deurbel of rookmelders instellen dat er een pushberichten naar je smartphone wordt gestuurd zodra er iets gedetecteerd wordt. Je kunt het gewenste geluid voor de melding zelf instellen. Dit kan variëren van een subtiele ping, tot een luid alarm waar je zeker wakker van wordt. Door de toevoeging van IP-camera’s kun je altijd meekijken wat er op dit moment gebeurt. Na het ontvangen van een melding ben je snel geneigd om dit te doen en geeft het ook direct zekerheid over wat er aan de hand is. Doordat het systeem altijd aan staat, is het veel minder opdringerig dan een traditioneel alarm en went het gebruik heel snel.

Houd je baby in de gaten met je iPad
Ook babymonitoring wordt mogelijk met de HomeWizard. Door het plaatsen van een camera in de kinderkamer, heb je altijd zicht op wat er gebeurt. Leuke toevoeging is dat je een lampje aan kunt zetten terwijl je meekijkt op de camera. Op dit moment is er nog geen audio beschikbaar in de HomeWizard app, maar met diverse andere apps konden we de HomeWizard camera wel gebruiken om te luisteren en spreken. Leg de iPad of smartphone op de bank naast je neer en merk het direct als er iets gebeurt.

Meer comfort en veiligheid in huis
Een HomeWizard Pakket inclusief rookmelder, deurcontact, schakelaars en camera is al te koop voor 299 Euro. Hiermee is HomeWizard het eerste bedrijf dat een complete en betaalbare oplossing weet te bieden voor nuttige huisautomatisering en –beveiliging. Conclusie: een must voor iedereen die op zoek is naar meer comfort en veiligheid in huis via de smartphone en tablet.

www.homewizard.nl

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *