‘Huil maar niet, mama…’ is een bijzonder boek over kinderkanker

huil maar niet mama

Alleen mijn bloed is ziek

Op een koude dag in februari brengt een ambulance met gillende sirenes de 10-jarige Daan en zijn moeder naar een andere wereld. De wereld van kinderkanker. Die dag vertelt de kinderarts in het Wilhelmina kinderziekenhuis dat hun bijzondere zoon met Downsyndroom leukemie heeft. 

“Mam, wanneer ben ik nou weer dat jongetje?”, Daan wijst naar de foto en maakt met zijn hand bewegingen boven zijn hoofd, de plek waar vroeger zijn haar zat. Daan klaagt nooit dat hij ziek is. Maar aan alles merk ik dat hij verlangt naar dat jongetje van vorig jaar. Dat jongetje met mooie blonde haren. Elke dag kijkt hij wel een paar keer in de spiegel. Bij het zien van zijn kale koppie, denkt hij dat hij ander jongetje geworden is. Daan is niet alleen ziek, hij is ook zijn eigen ik kwijt. Hoe vertel ik mijn zoon dat hij geen ander jongetje geworden is …?

huil maar niet mama

In Huil maar niet, mama – Alleen mijn bloed is ziek vertelt Bertine van de Poll over de drie jaar durende strijd tegen kinderkanker. De strijd van haar zoon Daan, maar ook de strijd van Bertine, vader Erik, zusje Isa en broertje Thijn. Eenboek voor lotgenoten, maar ook voor iedereen die wil leren dat gewoon, eigenlijk heel bijzonder is.

Verkrijgbaar op Wereld Kinderkanker Dag, 15 febr 2016
Auteur: Bertine van de Poll
Prijs: 17,95 euro
Druk: Pumbo

Beelden: www.daanvandepoll.nl

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *