VredesKnuffels: vergeet mij niet!

Doe je mee voor de kinderen van Syrië?

Wij, moeders van de wereld, willen de kinderen van Syrië laten weten dat we ze niet vergeten zijn. Daarom willen wij vrede naar ze toe brengen door kinderpakketten te vullen vol liefde en warmte.

Kinderpakketten voor de kinderen van Syrië.

Vul een kinderpakket en zet op de bananendoos of het voor een ‘Boy’ of een ‘Girl’ is en de leeftijd (alleen bananendozen gebruiken i.v.m. ruimte, stevigheid en distributie). Bij de inhoud van een pakket horen een aantal standaard dingen die praktisch, leuk, gezond of gewoon lekker zijn:

Kleding: ondergoed, sokken, bovenkleding, regenlaarsjes, schoenen (heel en compleet), jas of regenponcho, wantjes, sjaal.

Hygiëne: kam, tandenborstel/tandpasta, shampoo, zeep, nagelknippertje, handdoeken.

Schoolspullen: rugzak met daarin: schriftjes, pennen, papier, kleurtjes, puntenslijper, gum. Een rugzakje is belangrijk omdat de kinderen dan alle spullen zelf kunnen dragen!

Lekkers: Liga, limonade (onbreekbare fles), fruitkoekjes, gedroogd fruit, zoute stengels, snoepjes (let op: snoepjes zonder dierlijke ingrediënten).

Speelgoed: alles wat mooi, heel en zonder batterijen is & mooie, zachte knuffels.

vul een bananendoos

Daarnaast mag je denken aan een mooi cadeautje in fleurig papier, een mooie tekening die gemaakt is door jezelf of je kind, buurkind of kleinkind. Eventueel mag er in het Engels ook een brief bij met bijvoorbeeld een wens of een foto van je gezin en waar je vandaan komt. Je mag ook een babypakket maken: denk dan naast kleding aan: babyslaapzakje, bijtring, spenen, plastic lepeltjes, fruithapjes, rammelaar e.d.

Wil je er ook nog wat voor mamma in doen? Doe dit dan in een apart tasje met een labeltje of sticker waar ‘Mother’ op staat. Doe hierin bijvoorbeeld wat naaigerei, vaseline, pleisters, hygiënespullen, dagboekje en pennen. Per pakket (max. 20 kg) voeg je € 20,- toe. Dit is wat het kost om jouw vredespakket op de plek van bestemming te krijgen.

ommacht ombuigen in

Doe het met elkaar! Je buurvrouw, een vriendin, een klas op school of een vereniging. Je deelt hiermee de kosten maar vooral: je deelt het plezier wat je ervaart door je onmacht om te zetten in daadkracht. Informeer in jouw omgeving of bedrijven met een grote auto je daarbij willen helpen. 7 december sluit de inzamelingsactie en maken we de lading klaar voor vertrek op het landelijk inzamelpunt. Ons doel is om rond Kerst de grens met Syrië te bereiken en de kinderen van Syrië te laten weten dat we ze niet vergeten zijn!

U kunt ook van te voren de transportkosten van uw pakket overmaken naar onze bank, IBAN NL16 RBRB 0941 6465 48 t.n.v. STICHTING MOTHERHOOD WERELDWIJD, Hoofdstraat 120, 9861 AL Grootegast, o.v.v. uw naam en voor welk kind uw pakket bestemd is (boy/girl + leeftijd).

Meer informatie over deze actie vindt u hier en hier.

In het boek Motherhood van auteur Nicolien de Kroon wordt uitgebreid verslag gedaan van de vele acties van Stichting Motherhood.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *