De meerwaarde van goede portretfoto’s op je zakelijke profielen

De meerwaarde van goede portretfoto's op je zakelijke profielen

In tegenstelling tot een paar jaar geleden is het tegenwoordig bijna een vereiste om een goede profielfoto te gebruiken op je social media. In veel gevallen ben je geneigd om te denken dat dit enkel wenselijk is voor dating-apps als Tinder, Facebook en Instagram, maar voor het zakelijk gebruik is een goede profielfoto nog belangrijker. Je laat daarmee je relaties zien dat je professioneel maar ook benaderbaar bent en natuurlijk werkt een goede profielfoto vele malen beter dan een goedbedoeld vakantiekiekje. Kijk ook maar eens wat een portretfotograaf voor je kan betekenen.

De beste profielfoto laat je door een portretfotograaf maken

Tegenwoordig vindt het netwerken veelal online plaats. Het internet is de plek waar geïnteresseerden voor het eerst kennis maken met jou. Die eerste indruk die men krijgt is vaak bepalend voor het verdere verloop van het contact. Is die indruk positief, dan is het vervolg vaak succesvol. Het aantrekken van nieuwe relaties en het onderhouden van bestaande relaties via internet betekent wel dat je meer inspanningen moet leveren om die eerste indruk onvergetelijk te maken. Zo moet je nu nog beter je best doen om op te vallen en in veel gevallen betekent het dat je moet zorgen voor een goed profiel. Een goede profielfoto, gemaakt door een portretfotograaf, is daarom onontbeerlijk.

Een selfie is vaak niet geschikt

Uiteraard staat niks je in de weg om een selfie te gebruiken die je ooit hebt gemaakt met je smartphone, maar in veel gevallen oogt dat niet professioneel op je social media. Daar komt bij dat niet iedereen even bedreven is in het maken van geschikte opnames. De oplossing ligt in dat geval voor de hand. Door te kiezen voor een professionele opnamesessie bij een ervaren portretfotograaf weet je zeker dat de foto’s perfect zijn.

Je doelgroep bereiken door een professioneel profiel

Voor het gebruik op social media kan je niet elke foto gebruiken. Vaak sta je er net niet leuk genoeg op of is de achtergrond te druk zodat je niet echt opvalt. De portretfotograaf lost dit probleem op. Door de jarenlange ervaring ben je verzekerd van goede opnames die precies dat uitstralen wat je wilt communiceren. Zo zie je er niet alleen beter uit, een goede foto laat ook zien dat je heel erg benaderbaar bent. De kans is dus veel groter dat je nieuwe contact aan kunt gaan die je wellicht nooit had kunnen verleiden om contact met je op te nemen. Doordat de portretfotograaf weet hoe hij moet spelen met de belichting, de achtergrond en jouw houding, ogen je foto’s niet alleen erg natuurlijk, maar je straalt ook meer zelfvertrouwen uit. Dergelijke zaken lijken onbelangrijk, maar het betekent vaak wel dat je jouw doelgroep veel beter weet te bereiken.

De juiste indruk wekken met de hulp van de portretfotograaf

Het laten maken van de perfecte profielfoto voor je social media is meer dan een simpele opnamesessie. Zo kan je er voor kiezen om meerdere kledingstukken mee te nemen zodat je met verschillende outfits te zien bent. Wil je het echt professioneel aanpakken, kies er dan voor om je op te laten maken door een make-up specialist. Je foto’s zien er dan nog beter uit. Dat betekent dat je nu eindelijk wel opvalt, doordat je nu de juiste indruk weet te wekken.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Gezonder en duurzamer leven?


Wij maken het jou gemakkelijker om bewuste en gezonde keuzes te maken. Wil jij ook onze handigste tips, gezonde recepten en beste aanbiedingen in je inbox?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

U bent succesvol aangemeld.