Duchenne organiseert uniek Benefietconcert in Concertgebouw

Als je twee zoontjes lijden aan een ongeneeslijke spierziekte, wat doe je dan als vader? Je vecht voor hun toekomst en probeert uit alle macht geld in te zamelen voor onderzoek naar medicijnen. Dat is het verhaal van Simon van Boxtel, vader van de 9-jarige Ilya en Milan. Vijf jaar geleden jaar geleden ontstond bij hem het idee voor een Benefietconcert in het Concertgebouw in Amsterdam. Op 10 juni aanstaande wordt zijn droom werkelijkheid: vele topmusici en het Concertgebouw werken geheel belangeloos mee aan het Concert voor Duchenne.

Beroemde musici
Pianisten Lucas en Arthur Jussen, violiste Simone Lamsma en mezzo sopraan Barbara Kozelj, philharmonie zuidnederland o.l.v. Per-Otto Johansson en het Nederlands Concertkoor brengen op 10 juni een bijzonder programma. Met klassieke juweeltjes van Grieg, Mozart, Fauré, Rachmaninov, Saint-Saëns, Sarasate en Bizet. De presentatie is in handen van Edwin Rutten.

Milan&Ilya-6jaar-MR-photo-Simon_van_Boxtel-2367 Lucas-ArthurJussens_photo_DirkKikstra_A5

Geld voor onderzoek 
De opbrengst van het Concert voor Duchenne wordt gebruikt voor verder onderzoek naar medicijnen. Duchenne Spierdystrofie is een tot op heden ongeneeslijke ziekte, waarbij de spierkracht van alle spieren langzaam maar zeker afneemt. Er is veel geld nodig om te zorgen dat er nog meer, sneller en beter onderzoek komt. En omdat Duchenne progressief is, dringt de tijd.

Bestel kaarten
Natuurlijk moet de Grote Zaal van het Concertgebouw tot de laatste stoel vol. Geef kinderen met Duchenne een toekomst en bestel kaarten (vanaf €45,-) via concertgebouw.nl en Concertgebouwlijn 0900 – 6718345. Ook kun je (als bedrijf)   een VIP arrangement boeken via dpp@euronet.nl

 

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *