Een lint van 150 e-bikes dwars door Fries landschap op 30 maart

Friesland vestigt Guinnes World Record of most electrical bicycles

Gisteren werd in Friesland het “Guinness World Record of Most Electrical Bicycles in one string” verbroken. Friesland opende hiermee symbolisch het toeristisch seizoen 2014.

Zeshonderd meter aaneengesloten lint
Het record werd gevestigd op de route van Makkum naar Gaast via de IJsselmeerkust en weer terug naar recreatiecentrum de Holle Poarte in Makkum. In totaal vormden 150 e-bikers met een maximale tussenafstand van twee meter een zeshonderd meter aaneengesloten lint, dat zich 3,2 kilometer door het Friese landschap verplaatste. Hiermee werd het wereldrecord verbroken. Bij terugkomst werd het record officieel bevestigd door de notaris en kregen de fietsers een deelnemerscertificaat uitgereikt door RTL-verslaggever Frits Wester.

Opening toeristisch seizoen
Friesland opende met de recordpoging symbolisch het toeristisch seizoen 2014. De maand april staat in het teken van ‘De Friese OpStapweken’, waarbij toeristen kosteloos of voordelig kennis kunnen maken met het toeristische aanbod in Friesland. De wereldrecordpoging was een samenwerking tussen E-bike Fryslân, TRO Fries Merenland, Batavus en Beleef Friesland.

900X506img-mid13962620697674
Websites
E-Bike Fryslân ‘Recordpoging en OpStapdag’ www.e-bikefryslan.nl en www.batavus.nl
De Friese OpStapweken www.beleeffriesland.nl/april

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *