Wat weten onze BN’ers eigenlijk van de natuur?

De Nationale Natuur Quiz 2016 wordt 11 mei om 21:30 uur uitgezonden bij BNN en VARA op NPO1.

Of ze nou in de stad wonen of op het platteland, ze hoeven de deur maar uit te lopen of de natuur is er overal en altijd. Maar wat weten onze BN’ers eigenlijk van de natuur in Nederland? Op 11 mei testen Sophie Hilbrand en Chris Zegers in de eerste Nationale Natuur Quiz 2016 de natuurkennis van een aantal bekende Nederlanders. Onder meer Frits Wester, Jochem Uytdehaage, Timur Perlin, Ruud Feltkamp, boer Jos, Gijs Staverman, Teske de Schepper en Sander Janson strijden om de felbegeerde titel: Nationale Natuurkenner 2016. Zij nemen het niet alleen op tegen nog ruim 30 BN’ers, maar strijden ook tegen 40 natuurkenners die zich met een online natuurwedstrijd kwalificeerden voor de live uitzending in de studio.

De kijkers thuis kunnen hun natuurkennis testen en opfrissen door mee te spelen met smartphone of tablet via live.bnnvara.nl. De online spelers thuis maken ook nog eens kans op bijzondere prijzen: een ballonvaart, boomhutovernachting of een mountainbike.

vara

De Nationale Natuur Quiz 2016
Voor de Nationale Natuur Quiz verkent Chris Zegers na vele zwerftochten over de wereld de natuur in eigen land, samen met onder meer boswachter Hanne Tersmette van Natuurmonumenten. De avonturen die zij beleven, geïllustreerd met bijzondere natuurbeelden vormen de inspiratie voor de vragen die Sophie Hillbrand aan de deelnemers en kijkers thuis stelt.

De Nationale Natuur Quiz 2016 wordt gemaakt in samenwerking met Natuurmonumenten.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *