13e editie internationaal festival Folkwoods

Folkwoods’ thema ‘Ontmoeten’ neemt je mee….

Op 10, 11, en 12 augustus 2012 is het tijd voor de dertiende editie van dit jaarlijkse internationale Folkwoods festival. De locatie is opnieuw het prachtige Philips de Jongh Wandelpark aan de Oirschotsedijk in Eindhoven.
Met het jaarthema “Ontmoeten” zullen er deze editie niet alleen juweeltjes geprogrammeerd staan op muzikaal gebied, maar beleef je ook weer de intimiteit van een kleine gemeenschap, als een dorp rondom een centraal plein opgebouwd in de schoonheid van het park, met veel ruimte, gevoel voor veiligheid en intimiteiten in de ontmoetingen. Een festival met aandacht voor de menselijke maat en sympathie voor alle leeftijden! Alles mogelijk gemaakt door 200 enthousiaste vrijwilligers!

Maar natuurlijk draait het bij Folkwoods naast de sfeer en de toegankelijkheid ook om de muziek. Op het muziekgebied kan de organisatie van de 45 acts op het Festival een groot aantal namen bevestigen: De beste nyckelharpaspeler van de wereld, Peter Hedlund (SE), komt! CCC inc (met Ernst-Jansz, Doe Maar, NL) treedt op, Russkaja (OS), Platzak (NL), L’Chaim (NL), Omnia (NL)|, Tim Akkerman (ex-DiRect, NL), Ball Noir (NL) , Violet (|NL) , Bucket Boyz (NL) Bogus BE), Chapeaux Bas (BE), Carabel (Naragonia+, BE), Klippeleaters (NL), Dealan (ES), Findus (BE), Yori Swart (winnares Grote Prijs, NL), Loodevie (NL), Travak (NL), Mariner’s Children (GB), Emma Gatrill (GB), Greenland Whalefishers (NO), Fluxus (BE, reunie, jawel…..), GPs (BE), Frederique Spigt (met BJ Baartmans in de band NL), Negritos (ARG/ES), Kees van Hondt (90 min. Keltische set, NL), De Kijkman (Ad van Meurs, nederlandstalig NL) Té (NL), RK de Veulpoepers 3.0 (weer bijeen!!! NL), Serpentyne (GB), Roby Lakatos & Friends (HU), Orfeo (NL), (NL), Trio Dhoore (BE), Violet (NL), Chardon (NL), Cirque Platzak (NL),  Baskery (SE) en Chris Wood (GB).
Kijk op de www.folkwoods.nl voor dagindeling en meer bandinformatie.

FolkwoodsFolkwoodsFolkwoodsFolkwoods
Foto’s: Peter van Rijen

Folkwoods gaat in 2012 door op de eerder ingeslagen weg van bewust duurzaam en verantwoord organiseren van het festival. Dus met aandacht voor milieu en Fair Trade. Met 12 andere Brabantse festivals werken we hier (bewust) samen aan het project “Duurzame Innovatieve Scan Culturele festivals Brabant” (DISC).

Er is er ook bij deze dertiende editie weer volop aandacht voor Poëzie met het Uur van de Dichter waarin volop multimediale kunst met Arnoud Rigter, is er voor de liefhebbers de instrumentenbouwersmarkt, vertonen we documentaires, is er een festivalmarkt, de FolkBaltent en een natuurlijke mooie terreinaankleding. Verder is ook The Solar Cinema Show Tent present (geheel op zonne-energie!) met allerlei culturele en muzikale ontdekkingen, Folk-a-Locals, “ontmoetingen” met muzikanten en anderen. Ook is hier ruimte voor sessies.
Kortom, alles wat Folkwoods zo “ontmoetend”, leuk, leerzaam en ontspannen maakt. Een weekend “uit” in eigen land!

FolkwoodsFolkwoods
Foto links en linksboven: Christa Suos  |  Foto rechts: Peter van Rijen

Folkwoods staat bij de paarduizend bezoekers uit heel Nederland en België (en soms van verder…) bekend als een vooruitstrevend, ontdekkend(inspirerend), sfeervol, luxe festival, met dranken uit glas, eten van gewoon servies, voldoende zitgelegenheid (voor die niet wil dansen….) en een luxe camping met (gratis) sanitair, warme douches, volledige toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers (ook het sanitair!) campingwinkel en ontbijtservice, gratis Eindhovens Dagblad etc. Ook voor de kinderen (tot en met 15 jaar gratis toegang, mits vergezeld door een volwassene) is er het hele weekend voldoende vermaak en een uitgebreid kinderprogramma EN een heuse KinderCamping. Er is (gratis) draadloos internet op het Festivalterrein en een deel van de camping met programma update en festivalinfo op je Smartphone.

Voel je gast en beleef de sfeer van een klein festival in de schoonheid van het Philips de Jong Park, met veel ruimte en voor iedereen zitgelegenheid.
Een duurzaam en groen festival en sympathie voor alle leeftijden! Muziek, Poëzie, Folk-a-Locals, instrumentenbouwers, Kids Festival, kom en geniet!
Alles is rolstoel toegankelijk!

Op de site www.folkwoods.nl vind je alle informatie over het festival, de camping, de programmering, de acts en de ticketverkoop.

Doe mee aan onze mail & win-acties!
Komende 6 weken verloten wij op deze site, ism. Folkwoods, elke week 1 x 2 entreekaartjes twv. € 50 per persoon voor het Folkwoods Festival op 10-11-12 augustus in Eindhoven.

Toon de 5 reacties
 1. W.staverman schreef:

  Het lijkt mij een erg gezellige happening, ik kende het niet maar ga er dit jaar eens naar toe.

 2. Fynn schreef:

  Leuk!
  Hoe kan je meedoen met deze mail&win-actie?
  Er staat geen emailadres bij, en ik kan er verder nergens op de website informatie over vinden.

  Groetjes,
  Fynn

 3. Tinus schreef:

  mooi artikel, goede foto’s

 4. Marijke schreef:

  Wat leuk om hier een (uitstekend) artikel aan te treffen over een van de leukste en gezelligste festivals in Nederland. Een feestje voor jong en oud ! Ik ga elk jaar en kan iedereen dit geweldige evenement van harte aanbevelen !

 5. DevSecOps schreef:

  228881 334254I was seeking for this. Really refreshing take on the info. Thanks a great deal. 635353

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gezonder en duurzamer leven?


Wij maken het jou gemakkelijker om bewuste en gezonde keuzes te maken. Wil jij ook onze handigste tips, gezonde recepten en beste aanbiedingen in je inbox?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

U bent succesvol aangemeld.