3 Tips waar je op moet letten bij het kiezen van sportsupplementen

Supplementen bestaan uit producten zoals: eiwitpoeders, aminozuren, creatine, vitamines/mineralen, energieboosters, vetverbranders en meer. De toevoeging van deze producten aan een dieet van mensen die regelmatig sporten blijft altijd stof tot discussie. Vooral jongeren worden makkelijk beïnvloed en doelwit van een verkeerd voedingskabel. Door verkeerde inlichtingen of gebruik wegen de risico’s vaak zwaarder dan de waargenomen voordelen.

Normaal behoren we alle voedingsstoffen die we nodig hebben uit ons voedsel te kunnen halen, helaas komen velen van ons niet eens in de buurt van de dagelijkse behoefte. Al denk je nog zo gezond te eten, dankzij uitgeputte bodems, kweek cultuur, landbouwgif is de voedingswaarde ver beneden peil.

1. Welke sport supplement past bij mij?

Blessures zijn onvermijdelijk en komen vaak voor bij allerlei sporten. Dat slechte voeding en sportblessures aan elkaar gerelateerd is mag duidelijk zijn, daarom is het belangrijk preventieve maatregelen te nemen. Iedere duur- of krachtsporter zal waarschijnlijk iets extra’s nemen om zijn tekorten op te vangen, maar wanneer spieren overmatig beschadigd raken worden ontstekings hormonen geactiveerd. Die zijn spierweefsel vernietigend en vertragen het herstel.

Deze ontstekingsreacties zijn afhankelijk van de totale spiermassa en is door de juiste keuze sportsupplement beïnvloedbaar. Daarom is het verstandig om supplementen van Prohemp.nl te nemen, die zijn speciaal gericht als preventief onderhoud door de toevoeging van CBD. Deze natuurlijke stof werkt ontstekingsremmend en kan voor sporters die blessuregevoelig zijn door overbelasting of stress een welkome aanvulling zijn.

2. Let op de kwaliteit van ingrediënten

Slechte kwaliteit voedingsstoffen worden matig opgenomen door het lichaam. Het is daarom altijd belangrijk onderzoek te doen naar informatie over de kwaliteit van ingrediënten die in het product wordt verwerkt. Blijf daarom zoveel mogelijk af van producten die kunstmatige of onnodige toevoegingen bevatten.

Zoek bij productinformatie over biologische beschikbaarheid. Biologische beschikbaarheid geeft aan dat een ingrediënt of product effectief door het lichaam wordt opgenomen en gebruikt.

3. Laat je niet verleiden door pakkende teksten

Bouw 30 kilo spieren op en verlies vet in een maand! Het klinkt te mooi om waar te zijn en dat is het ook, laat je nooit verleiden door dit soort teksten. Vermijd altijd producten die beweren dat ze het effect van hormonen zoals: testosteron, oestrogeen en progesteron veranderen. Koop sportsupplementen die natuurlijke producten bevatten.

Lees altijd de etiketten van je supplementen en houd je daarbij aan de richtlijnen. Het is duidelijk dat voeding een sleutelrol speelt als het gaat om het voorkomen van blessures. De voedingsstrategieën van een atleet zijn vaak gericht op herstel en energiebehoeften.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *