4 oktober = Eet Geen Dierendag!

Meer dan 60.000 mensen maken van dierendag een eet-geen-dierendag

Wakker Dier start vandaag de campagne voor de derde ‘EetGeenDierenDag’, om van 4 oktober dé dag te maken dat heel Nederland geen dieren eet. Via een campagne op de radio en op Social Media wordt heel Nederland opgeroepen om mee te doen. Vorig jaar deden er al ruim 50.000 mensen mee, maar dit jaar verwacht Wakker Dier een record aantal deelnemers.

Zo serveert bijvoorbeeld Eurest Campus, de cateraar van de Universiteit en Hogeschool van Amsterdam, al hun 30.000 dagelijkse gasten een vegetarische lunch en diner op Dierendag. Wakker Dier: “Op 4 oktober ‘verwennen’ we de kippen en varkens door ze niet op te eten! Dagelijks eten Nederlanders zo’n 400.000 dieren. Op EetGeenDierenDag gaan wij voor 0!”

EetGeenDierenDag

Vleesconsumptie in Nederland
Nederlanders eten veel vlees, meer dan goed voor ze is volgens sommige experts. Maar in ieder geval meer dan goed is voor dier en milieu. Steeds meer mensen realiseren zich dat. Het aantal flexitariers stijgt en de vleesconsumptie neemt af. Het hoge aantal schandalen rond vlees draagt daar nog verder aan bij, terwijl het enthousiasme voor EetGeenDierenDag groeit. Daarom verwacht Wakker Dier dit jaar een record aantal deelnemers.

Campagne EetGeenDierenDag
Dagelijks eten we 400.000 dieren. Op EetGeenDierenDag gaat Wakker Dier voor 0! Diverse landelijke grote cateraars hebben van EetGeenDierenDag een terugkerend evenement gemaakt en bieden hun klanten een geheel of bijna geheel vegetarisch menu. Bedrijven die meedoen kunnen zich opgeven op www.wakkerdier.nl/eetgeendierendag.

Op Facebook kan je aangeven dat je meedoet met een PicBadge op je profielfoto van Facebook. Maar ook door posters op te hangen, collega’s of klasgenoten te stimuleren vegetarisch te lunchen,’s avonds vlees- en visloos te koken voor vrienden of familie en/of door de boodschap te verspreiden via Facebook en Twitter. “Zo wordt Dierendag een dag waarop we naast aan onze honden en poezen, ook denken aan de kippen, koeien en varkens op ons bord!” aldus Wakker Dier.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *