5x waarom je veel fruit zou moeten eten

Fruit, het is belangrijker dan veel mensen zich beseffen. We eten het namelijk niet alleen maar omdat we het lekker vinden of omdat het gezond is. Er zijn nog veel meer redenen waarom je fruit zou moeten eten. Welke redenen dit zijn? Wij zetten het voor je op een rij!

Perfect als tussendoortje

Neem jij het liefst iedere dag een paar tussendoortjes? Grote kans dat je dan kiest voor een lekkere snack. Van koek tot chips en van snoep naar chocolade: je kunt geen tussendoortjes genoeg hebben. Toch is het ongezond als je steeds voor deze opties kiest als tussendoortje. Het is daarom verstandig om ook zo nu en dan te kiezen voor een gezond tussendoortje. En je raadt het al, fruit is hier de perfecte oplossing voor. Fruit is niet alleen hartstikke lekker, mar ook nog eens enorm gezond. Ook zorgt fruit er vaak voor dat je een voller gevoel hebt, waardoor je wellicht daarna niet eens meer zin hebt in andere tussendoortjes. Wil jij er zeker van zijn dat je iedere week over voldoende fruit beschikt? Regelmatig een fruitmand bestellen kan dan een goed idee zijn.

Rijk aan vitamines

Een hele belangrijke reden om meer fruit te eten is omdat fruit over het algemeen heel veel vitamines bevat. Vitamines zijn goed voor je, dus des te beter is het als je meer fruit eet. Ben je benieuwd welke vitamines er onder andere in fruit zitten? Het kan zijn dat jouw stuk fruit vitamine A, B, C of E bevat. De bekendste vitamine in fruit is vitamine C. Dat is niet zomaar zo, want fruit kan maar liefst 30% van de vitamine C leveren die je nodig hebt dagelijks. Vitamine C draagt bij aan een goede weerstand. Maar ook de andere benoemde vitamines hebben een positieve werking op jouw lichaam. Des te meer reden om wat meer regelmatig fruit te eten dus.

Je kunt het afwisselen

Een groot voordeel aan fruit is dat er veel verschillende soorten fruit zijn. Wellicht ben je meer liefhebber van het ene fruit dan van het andere. Dat maakt het makkelijk om zo nu en dan lekker af te wisselen en niet continu hetzelfde fruit te eten. De ene dag een appel, de andere dag een banaan en weer een andere dag een mandarijn: ideaal!

Energierijk

Fruit bevat veel natuurlijke suikers. Dit zorgt ervoor dat je meer energie krijgt en je bloedsuikerspiegel omhooggaat. Drink je normaal gesproken altijd veel koffie om energie te krijgen? Onthoud dan goed dat je dit ook van een stuk fruit kunt krijgen. Als jij de dag dus lekker energierijk door wilt komen, kan fruit enorm goed van pas komen.

Verlaagt de risico’s op hart- en vaatziekten

Uit onderzoek is gebleken dat door fruit te eten de risicofactoren van hart- en vaatziekten wordt verlaagd. Hieruit is ook gebleken dat vooral het eten van een appel hier een positief effect op heeft. Flink wat appels inslaan kan dus zeker geen kwaad.  

Al met al kunnen we dus wel concluderen dat het eten van fruit ontzettend veel voordelen heeft. Des te meer reden dus om het vaker te doen!

Toon de 1 reacties
  1. cheap wigs schreef:

    I have repurchased it several times. The hair quality is very good, natural and supple, I recommend it to everyone!

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gezonder en duurzamer leven?


Wij maken het jou gemakkelijker om bewuste en gezonde keuzes te maken. Wil jij ook onze handigste tips, gezonde recepten en beste aanbiedingen in je inbox?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

U bent succesvol aangemeld.