Thuiszitten, saai? Helemaal niet! Zet een lekker muziekje aan, schenk jezelf een kop thee in en duik de hele middag de keuken in met heerlijke bakrecepten! Want van eten word je blij, en hoe fijn is het dat we nu wél tijd hebben voor een ouderwetse bakmiddag.
Ga aan de slag met:
een vegan appeltaart met plantaardige slagroom,
een feestelijke sandwichtaart met wasabi-erwtenvulling,
een granola-ontbijttaart met tropisch fruit en een plantaardige flat white.
Of bak volkorenmuffins met haver, roomkaas en kiwi,
een mascarpone-vijgentaart met verse vijgen en hoemoes,
of vegan chocofudge met de perfecte kurkuma latte.
Kortom: bak erop los en #staypositive met deze heerlijke bakrecepten om van te smullen!
Feestelijke sandwichtaart met wasabi-erwtenvulling

Dit gerecht is niet alleen een feest voor het oog, maar ook super vrolijk én smaakvol! Dus #staypositive en duik de keuken in met dit feestelijke gerecht!
Ingrediënten
Wasabi-erwtenvulling
- ½ pak Pulled Oats® Naturel
- 100 g erwten
- 70 g broccoli
- Een takje munt
- Een bosje dille
- 30 g wasabipasta
- 20 g mierikswortelpasta
- 1 kleine citroen, sap en rasp
- 2/3 tl zout
- 100 ml olie
Bietenvulling
- ½ pak Pulled Oats® Naturel
- 150 g biet, voorgekookt
- 30 g bessen
- 1 tl suiker
- 1 tl zout
- 40 ml olie
Glazuur
- 300 g roomkaas
- 150 g kwark
- 1 limoen, sap en rasp
- ½ citroen, de rasp
- Snufje zwarte peper
- 1 tl zout
Sandwichtaart bouwen
- 15 sneeën (geroosterd) brood (gebruik evt. verschillende soorten brood)
- 150 ml groentebouillon
- 1/3 komkommer, in plakjes
- 40 g biet, gekookt en in plakjes
Bereidingswijze
- Snijd de Pulled Oats in kleinere
stukken. Stoom de broccoli 2 minuten en laat daarna afkoelen in koud
water. Druk het overtollige vocht eruit. Snijd de biet in stukjes.
Druk het overtollige vocht eruit. (Je hoeft de biet niet te
schillen.)
- Mix de wasabi-erwten- en
bietenvulling apart van elkaar in een keukenmachine of blender tot
een glad geheel. Doe in twee aparte kommen.
- Voeg de Pulled Oats toe aan beide
vullingen. Proef en breng indien nodig op smaak.
- Maak het glazuur. Rasp de limoen-
en citroenschil en knijp het limoensap uit in een kom. Roer de
roomkaas en kwark erdoorheen. Breng op smaak met zout en witte
peper. Het mengsel moet glad en smeerbaar zijn.
- Begin met het bouwen van de
sandwichtaart. Snijd 15 even grote sneeën brood uit. Snijd de korst
eraf.
- Leg een half vel bakpapier op een
broodplank, en zorg dat het bakpapier over de randen uitsteekt. Leg
de eerste broodlaag van 5 sneeën op het bakpapier. Maak vochtig met
groentebouillon. Beleg met een vlakke laag van de bietenvulling.
Verdeel er dunne laagjes biet over als je wilt.
- Leg de tweede laag van sneeën
brood op de eerste en maak vochtig met groentebouillon. Beleg met
een vlakke laag van de wasabi-erwtenvulling. Verdeel er plakjes
komkommer over als je wilt. Leg er de laatste broodlaag op en maak
vochtig met groentebouillon.
- Wikkel het bakpapier om de cake
heen en pak met vershoudfolie de sandwichtaart strak in. Laat een
nacht rusten in de koelkast (met iets zwaars erbovenop) en laat de
smaken intrekken.
- Leg de sandwichtaart op een
serveerschaal en smeer het glazuur uit over de boven- en zijkanten
van de taart. Garneer vlak voor het serveren met eetbare bloemen,
rucola en/of radijs en plakjes biet.
Ga de keuken in, lekker bakken in lockdown! #staypositive
Receptcredits: Gold & Green
Vegan appeltaart met plantaardige slagroom

Een heerlijke vegan appeltaart met vers geklopte slagroom, klinkt dat niet als muziek in de oren? Bak erop los en #staypositive met dit recept om van te smullen!
Ingrediënten
Voor de taart
- 200 g bloem
- 100 g Flora Plant ongezouten
- 60 g witte basterdsuiker
- 5 g zout
- 4 g bakpoeder
- 3 grote Jonagold appels
Voor de slagroom
- 100 ml plantaardige room
- 5 g suiker
Optioneel
- Sinaasappel chips & atsina cress
Benodigdheden
- Taartvorm 18 cm
Bereidingswijze
- Verwarm
de oven voor op 180 °C.
- Voeg
de bloem, bakpoeder, zout, witte basterdsuiker en de Flora Plant
ongezouten samen in een grote kom. Meng dit vervolgens tot een
gelijkmatig deeg ontstaat.
- Rol
het deeg uit tot een dikte van 1 centimeter. Bekleed de taartvorm
met het deeg en laat deze 3 uur in de koelkast rusten.
- In
de tussentijd kan je aan de slag met de vulling. Schil de appels en
snijd deze in 12 partjes per appel.
- Als
de taart lang genoeg in de koeling heeft gestaan kan je deze eruit
halen. Leg de appelpartjes in de taart en bak af in een oven van 180
°C voor 25
minuten.
- Als
de taart in de oven staat kunnen we de room maken. Voeg de suiker
bij de room en klop deze op tot een luchtige massa.
- Als
de taart goed is kan je deze uit de oven halen. Laat deze eerst even
afkoelen. Garneer met de geklopte room, sinaasappel chips en atsina
cress.
Ga de keuken in, lekker bakken in lockdown! #staypositive
Receptcredits: Flora Plant
Mascarpone-vijgentaart met verse vijgen en hoemoes

Deze mascarpone-vijgentaart ziet er heerlijk uit én is ontzettend lekker. Dat wordt smullen! #Staypositive en bak erop los!
Ingrediënten
Voor het deeg
- 2 el ijskoud water
- 125 g extra vierge olijfolie
- 175 g zelfrijzend bakmeel
- 125 g amandelmeel
- 50 g fijne kristalsuiker
- 1 citroen, de rasp
- ½ tl zout
Voor de vulling
- 500 g mascarpone
- 400 g Maza Hoemoes Vijg & Cranberry
- 3el honing
- 1 tl vanille-extract
Ter garnering
- 25 g pistachenoten
- 5 verse vijgen
Bereidingswijze
- Meng de olijfolie en het ijswater
door elkaar in een maatbeker.
- Zeef het zelfrijzend bakmeel en
het amandelmeel boven een kom en voeg hier de fijne kristalsuiker,
de citroenrasp en het zout aan toe. Roer het geheel door elkaar en
voeg langzaam het olijfolie-watermengsel toe aan de kom, roer het
geheel rustig door met een spatel en kneed het vervolgens met je
handen totdat er een deeg ontstaat.
- Rol het deeg uit, bedek een
taartvorm met uitneembare bodem met het deeg en druk het deeg tegen
de zijkanten aan met de achterkant van een lepel zodat er een rand
ontstaat. Prik met een vork gaatjes in het deeg, bedek de taartvorm
met plasticfolie of een theedoek en plaats de bodem 30 minuten in de
koelkast.
- Verwarm de oven voor op 200 C.
Haal de taartbodem uit de koelkast, verwijder het plasticfolie en
bedek het taartdeeg met bakpapier, verdeel hier bakbonen over en bak
de bodem 15 minuten blind in de voorverwarmde oven. Verwijder
vervolgens de bakbonen en het bakpapier en bak de bodem nog 10
minuten in de oven totdat deze aan de randen mooi bruin kleurt. Laat
de bodem minimaal 20 minuten afkoelen buiten de koelkast.
- Maak ondertussen de vulling door
de mascarpone, Maza Hoemoes Vijg & Cranberry, het
vanille-extract en de honing te mengen in een kom en goed door
elkaar te roeren. Schep het mengsel in de afgekoelde taartbodem en
strijk glad met een spatel.
- Snijd de verse vijgen in partjes
of plakjes, hak de pistachenoten fijn en garneer de taart met de
vijgen en pistachenoten.
Ga de keuken in, lekker bakken in lockdown! #staypositive
Receptcredits: Maza
Volkoren muffins met haver, roomkaas en kiwi

Een lekker én gezond ontbijt of een verantwoord tussendoortje, perfect om jouw immuunsysteem mee te boosten. Dus #staypositive en ga lekker de keuken in!
Ingrediënten
Voor de muffins
- 180 g volkorentarwemeel
- 80 g havervlokken
- ½ zakje gist
- 2 eieren
- 4 el honing
- 200 g light smeerkaas
- 4 tl soja- of havermelk
- 1 Zespri Green kiwi of Zespri SunGold kiwi
Voor de topping
- 200 g light smeerkaas natuur
- 35 g agavesiroop
- 2 Zespri Green kiwi’s of Zespri SunGold kiwi’s
Bereidingswijze
- Verwarm de oven op 200 °C.
- Meng de eieren met de light
smeerkaas, de soja- of havermelk en de honing. Voeg de gemixte
Zespri kiwi toe en meng. Voeg de havervlokken, het gezeefde meel en
de gist toe. Laat het mengsel 30 minuten rusten in de koelkast zodat
de havervlokken kunnen hydrateren.
- Verdeel dit mengsel over de
papieren of siliconen muffinvormen en bak 30 minuten. Laat afkoelen
op een rooster.
- Voor de topping: meng de light
smeerkaas met de agavesiroop en een gemixte kiwi. Zet het mengsel
minstens 1 uur in de koelkast. Gebruik een spatel om de topping over
de muffins te verdelen.
- Versier de muffins met de
overgebleven kiwischijfjes en dien onmiddellijk op.
Ga de keuken in, lekker bakken in lockdown! #staypositive
Receptcredits: Zespri
Granola-ontbijttaart met tropisch fruit en een plantaardige flat white

Wat is nou een betere manier om de dag te beginnen dan met een kop lekkere plantaardige flat white en een stukje ontbijttaart? Dit ontbijtje is ook nog eens helemaal vegan en gemaakt met plantaardige variatie op kwark zonder suikers, dus #staypositive en duik snel de keuken in!
Ingrediënten
Voor 4 personen
Voor 1 ontbijttaart
- 1 citroen, sap en rasp
- 800 g Alpro plantaardige variatie op kwark No Sugars
- 250 g mangoblokjes (diepvries)
- 250 g passievrucht (diepvries)
- 100 g ongebrande gemengde noten
- 50 g havervlokken
- 8 g agar agar
- 2 el kokosolie
- 2 tl agave siroop
- 1 mespunt zout
Voor 1 plant-based flat white
- 100 ml Alpro Barista Oat
- 2 shots espresso
Benodigdheden
- Keukenmachine of blender
- 1 springvorm van 18 cm
- 1 melkopschuimer
Bereidingswijze
- Haal de mango- en
passievruchtblokjes uit de vriezer en laat ze langzaam ontdooien.
- Begin met het maken van de bodem.
Hak de noten fijn, voeg hier de havervlokken en een mespunt zout aan
toe. Verhit kokosolie in een koekenpan en roerbak hier de
zelfgemaakte granola in, dit duurt ongeveer 5 minuten. Verdeel de
granola over de springvorm en zet deze op het aanrecht om af te
koelen.
- Voor de mango-passievrucht
plantaardige variatie op kwark laag, doe ¾ van de mangoblokjes,
wanneer deze ontdooid zijn, samen met 300 milliliter Alpro
plantaardige variatie op kwark en 1 theelepel agavesiroop, in een
keukenmachine of blender en blend tot een gladde saus. Zet het
mangomengsel apart. Zet de overgebleven mangoblokjes in de koelkast,
deze zijn voor de garnering.
- Doe ¾ van de passievrucht in een
steelpan, breng aan de kook en voeg hier de helft van de agar agar
aan toe. Laat het geheel 2 minuten doorkoken terwijl je af en toe
roert. Zet de warmtebron uit en voeg een klein beetje van het
mangomengsel toe aan de steelpan, roer goed door en meng vervolgens
de rest van het mangomengsel erdoor. Verdeel het
mango-passievruchtmengsel over de springvorm.
- Spoel de steelpan om en zet 300
gram Alpro plantaardige variatie op kwark klaar op het aanrecht. Doe
citroensap en -rasp in de steelpan en breng aan de kook, voeg hier
de overgebleven helft van de agar agar aan toe. Laat het geheel 2
minuten doorkoken terwijl je af en toe roert. Zet de warmtebron uit,
voeg een klein beetje van de Alpro plantaardige variatie op kwark
toe, roer goed door en meng vervolgens de rest van de Alpro
plantaardige variatie op kwark erdoor. Verdeel het citroenmengsel
over de springvorm op de mango-passievrucht laag.
- Plaats de ontbijttaart minimaal 2
uur in de koelkast om op te stijven. Je kunt de taart ook een dag
van tevoren maken en deze 24 uur in de koelkast bewaren.
- Maak ondertussen de plant-based
flat white. Zet twee shots espresso en schuim de Alpro Barista Oat
op met behulp van een melkopschuimer. Giet de Alpro Barista Oat in
een glas en giet hier vervolgens de espresso’s in.
- Snijd een stuk ontbijttaart af en
drink je plant-based flat white direct!
Ga de keuken in, lekker bakken in lockdown! #staypositive
Receptcredits: Alpro
Vegan chocofudge met de perfecte Kurkuma Latte

Chocolade fudge en een heerlijk verwarmend drankje: de ideale manier om deze koudere dagen door te komen! #Staypositive en ga lekker de keuken in!
Ingrediënten
Voor de chocofudge
- 200 g vegan pure chocolade (72% cacao)
- 40 ml kokosmelk
- 75 g hazelnoten bruin
- 50 g Tahin Dark sesampasta
- 2 el ahornsiroop graad C
- Mespuntje vanillepoeder
- Grof zeezout naar smaak
Voor de Kurkuma Latte
- 250 ml rijstdrank
- 1 tl Curcuma Vanilla Latte
Bereidingswijze
- Breek
de chocolade in blokjes.
- Hak
de hazelnoten grof. Houd ongeveer een derde van de gehakte
hazelnoten apart.
- Doe
alle ingrediënten, behalve het zeezout en 1/3 van de hazelnoten, in
een steelpan. Verwarm langzaam, terwijl je goed blijft roeren. Zodra
alles gesmolten is, neem je de pan van het vuur.
- Bedek
een vierkant bakje van ongeveer 12×12 cm met bakpapier. Giet het
chocolademengsel erin en bestrooi met de rest van de hazelnoten en
zeezout naar smaak.
- Laat
geheel afkoelen in de koelkast.
- Serveer
eventueel met een overheerlijke Kurkuma Latte. Meng 1 theelepel
curcuma vanilla latte met een scheutje hete rijstdrank. Meng tot
het poeder is opgelost. Leng tot 250 ml aan met warme (of
ijskoude) rijstdrank. Genieten maar!
Ga de keuken in, lekker bakken in lockdown! #staypositive
Receptcredits: TerraSana