AlliBest: Biologisch knoflook-extract allicine in capsule-vorm

allibest

Ook geschikt voor veganisten!

De gezonde werking van knoflook is al eeuwen bekend en wordt onder andere beschreven in een oud Joods geschrift en een bekende medische tekst uit India. Deze kennis is echter op de achtergrond geraakt en wordt in de huidige gezondheidszorg niet meer gebruikt. APB Holland grijpt terug op deze oude kennis en brengt een AlliBest op de markt. Een capsule gevuld met allicine, de werkzame stof in knoflook, en de capsules zijn nu ook volledig biologisch en veganistisch verkrijgbaar.

Knoflook wordt al duizenden jaren gebruikt voor de behandeling van ziekten en behoud van de gezondheid. De Talmoed, een Joodse religieuze tekst uit de 2e eeuw na Christus, beveelt knoflook aan voor de behandeling van infecties met parasieten en andere aandoeningen. In het oude Rome adviseerde de chef-arts van Nero’s leger om knoflook te gebruiken voor het reinigen van de slagaders. In India werd in een bekende medische tekst, de Charaka-Samhita, knoflook beschreven als een middel om hart- en vaatziekten en artritis te behandelen.

allibest

Wetenschappelijk onderzoek
Allicine is het belangrijkste actieve bestanddeel uit knoflook dat bijdraagt aan de gezondheid. Het natuurlijke antibioticum werd voor het eerst vastgesteld in 1944 door Chester Cavallito en zijn medewerkers in de organische chemie. Cavallito ondervond dat allicine verantwoordelijk is voor een breed scala aan antibacteriële activiteit in knoflook. Met deze eeuwenoude kennis in het achterhoofd introduceert APB Holland daarom AlliBest: AlliBest bevat 20.000ppm allicine.

Ook wetenschappelijke onderzoeken (www.pubmed.org) beschrijven allicine als een krachtige antioxidant. De stof helpt bij de bestrijding van ontstekingen, heeft een gezonde werking op hart- en bloedvaten en draagt bij aan een goed immuunsysteem. Bovendien onderhoudt allicine een normaal cholesterolgehalte, beschermt het tegen verkoudheid, schimmels, bacteriën en stress en draagt het bij aan de behandeling tegen diverse ziektes zoals artherosclerose en tuberculose.

Knoflook consumeren onvoldoende
“Voldoende allicine binnenkrijgen is lastig,” legt Adrienne Boekhout van APB Holland uit, “want als we gaan koken verhitten we de knoflook en dan verdwijnt de allicine. Dat is nu juist de stof die een gezonde werking heeft.”
Met de nieuwe AlliBest-capsules van APB Holland is het wel mogelijk om voldoende allicine binnen te krijgen. Een effectief knoflooksupplement moet minstens 180 mg allicinepoeder bevatten. De capsules van APB Holland bevatten minimaal 250 mg, met daarin minimaal 2% allicine (20.000 ppm). “Dit is enorm veel en dat maakt ons product uniek,” vervolgt Adrienne. “Het menselijk lichaam kan de AlliBest goed verdragen en verteren, omdat aan de capsules geen andere ingrediënten of vulmiddelen toegevoegd zijn. De capsules zijn namelijk gemaakt van cellulose of gelatine.”

Uitsluitend biologisch geteeld
APB Holland gebruikt uitsluitend biologisch geteelde knoflook als grondstof voor de allicine. De biologische allicine is verkrijgbaar in capsules van cellulose waardoor de gebruiker geen dierlijke producten binnenkrijgt. “We hebben bewust voor deze aanpak gekozen, zodat de AlliBest ook beschikbaar is voor de bewuste consument die oog heeft voor de wereld. Daarnaast is cellulose goed verteerbaar in het spijsverteringskanaal.”

allibest


Geen knoflookgeur

Ook voor gezonde mensen heeft biologische allicine een positieve en preventieve werking. Door de allicine bouwt het lichaam bijvoorbeeld meer weerstand op, maar draagt ook bij om de bacteriën in je lichaam op peil te houden. Iedereen heeft altijd goede en slechte bacteriën in je lichaam zitten, allicine draagt er aan bij dat de goede bacteriën de overhand houden.

“Bij knoflook wordt vaak gedacht aan de onaangename mondgeur,” vertelt Adrienne. “Gebruikers van AlliBest hebben hier geen last van. De stof zelf ruikt wel als je het potje opent, want als de stof geurloos zou zijn, is de allicine eruit verdwenen. Dankzij onze speciale capsules, hebben gebruikers echter na inname geen last van de kenmerkende mondgeur.”

APB Holland
APB Holland is in 2014 opgericht. Nadat meerdere familieleden de positieve werking van allicine ondervonden, besloot Adrienne het product zelf op de markt te brengen onder de naam AlliBest. In een AlliBest verpakking, te verkrijgen voor 24,95 euro, zitten 60 capsules. Dit is genoeg voor twee maanden. AlliBest kan het beste eenmaal daags ingenomen worden tijdens de maaltijd. Bij gezondheidsklachten kan de dosering verhoogd worden naar twee capsules per dag, maar dit is per persoon en gezondheidskwaal verschillend.

www.apbholland.nl

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *