Anja Annink wint Vergeten Groenten Receptenwedstrijd


Meest gezonde, orginele en smaakvolle gerecht
.

De Tarte tatin van pastinaak en bataat, met kabeljauw en rode biet van Anja Annink is door onze vakjury verkozen tot meest gezonde, originele én smaakvolle gerecht in de Vergeten Groenten Receptenwedstrijd. Anja versloeg in de finale de andere genomineerden Saskia Lelieveld en Line Wiener. In de keuken van restaurant Bolenius in Amsterdam kookten de finalisten vrijdagmiddag 8 juni onder leiding van topchef Luc Kusters hun gerecht. Anja ontving uit de handen van de jury een Bolenius dinercheque voor twee personen.

Vergeten Groenten Receptenwedstrijd

Een compleet en restaurantwaardig gerecht
‘Dit is een mooi gebalanceerd gerecht waar qua voedingsstoffen (vetten en eiwitten) alles inzit’, aldus jurylid Jaap Seidell (voedingswetenschapper Vrije Universiteit). Jurylid Luc Kusters (chefkok Bolenius) prijst vooral de smaak van het gerecht: ‘de combinatie zoet zuur zorgt voor een fijne smaak. Het gerecht ziet er goed uit en de garing van de vis is absoluut restaurantwaardig’. Jurylid Onno Kleyn (culinair journalist Volkskrant) was verrast door de samenstelling van het gerecht: ‘de smaak, de compleetheid van het gerecht en de uitvoering gaf de doorslag. Ook de totaal andere benadering; het origineel verwerken van de wortelgroente in het gerecht maakt voor mij dat Anja Annink met de Tarte tatin vandaag verdient wint.

Vergeten groenten recepten

Bereid zelf het winnende recept
Het recept van de Tarte tatin van pastinaak en bataat, met kabeljauw en rode biet is verkrijgbaar via de website van VU Connected. Het staat u vrij het recept te publiceren.

vergeten groenten recepten

Slim Eten – gezond leven à la carte
De Vergeten Groenten Receptenwedstrijd is onderdeel van het ideële project Slim Eten. Met dit project vraagt VU Connected aandacht voor een bewuste en gezonde leefwijze. Slim Eten startte 10 april met een artikel in de volkskrant. Daarna volgenden de kennisdiners over het oerdieet en een culinaire receptenwedstrijd. In het najaar gaat Slim Eten verder en brengt VU Connected het project, met initiatieven voor een gezonde leefwijze, verder op wijkniveau.

Kijk op vuconnected.nl voor meer informatie.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *