Astaxanthine, ken jij deze krachtige antioxidant al?

Astaxanthine, ken jij deze krachtige antioxidant al

Vooral in deze tijd is er steeds meer aandacht voor het immuunsysteem. Gelukkig, want een goed werkend immuunsysteem is een essentieel afweermechanisme tegen virussen of andere bacteriën. Belangrijke hulptroepen van het immuunsysteem zijn antioxidanten. Dit is een verzamelnaam voor stoffen zoals vitamine C en E, spoorelementen zoals zink en bioactieve stoffen zoals flavonoïden uit groente en fruit.

De benodigde portie antioxidanten haal je normaal gesproken uit een gevarieerd en gezond voedingspatroon. Toch kunnen er verschillende redenen zijn waardoor een tekort ontstaat. Denk bijvoorbeeld aan bewerkte voeding, bodemverarming, gebrek aan zonlicht, problemen in de darmflora, intensief sporten, teveel stress of toxinen door een vervuild milieu.

Wat is Astaxanthine?

Astaxanthine behoort tot de carotenoïde; natuurlijke kleurstoffen die niet door het menselijk lichaam worden geproduceerd, welke zorgen voor de gele, oranje en rode kleur van veel voedingsmiddelen. Astaxanthine wordt gemaakt door plankton, algen, bepaalde planten, schimmels en bacteriën. Ze doen dit om zich te beschermen tegen schadelijk UV-licht. Op deze manier komt Astaxanthine in de voedselketen terecht.

De hoogste concentratie Astaxanthine is gevonden in de micro alg ‘Haematococcus pluvialis’, oftewel de bloedregenalg. De bloedregenalg is een bijzondere eencellige alg, die groeit in meren, rotspoelen, vijvers en Arctische zeegebieden. Vanwege de hoge concentratie wordt dit ook wel ‘Het Rode Goud’ genoemd.

Astaxanthine – een boost voor het immuunsysteem

Astaxanthine behoort tot één van de krachtigste antioxidanten uit de natuur. Astaxanthine kan een boost voor je immuunsysteem zijn door de sterke ontstekingsremmende en afweerversterkende werking. Deze super antioxidant is de reden dat waterdieren zoals zalm, forel en garnaal maar ook vogels zoals flamingo’s zo’n mooie roze-rode kleur hebben. Voor deze dieren is Astaxanthine van levensbelang. En het wordt uit onderzoek steeds duidelijker dat het ook voor mensen een zeer interessante stof is.

Gezondheidsvoordelen van Astaxanthine

Het ondersteunen van een gezond immuunsysteem* is niet het enige voordeel van dit krachtige antioxidant. Astaxanthine is ook goed voor de gezondheid van hart en bloedvaten, huid, spierfunctie, kraakbeen en darmen.* Daarnaast zijn er veel onderzoeken gedaan naar Astaxanthine waaruit blijkt dat het natuurlijke bescherming biedt tegen UV Schade.* UV Schade is de hoofdoorzaak van vroegtijdige huidveroudering.

Daarnaast ondersteunt Astaxanthine de gezondheid van de ogen.* Het rode pigment uit de alg concentreert zich in het oog waardoor het oog beschermd wordt tegen UV-licht. Dit voorkomt schade aan lichtcellen, de fotoreceptoren genaamd. Vandaar dat Astaxanthine goed in te zetten is als voorzorg tegen oogziekten waarbij het gezichtsvermogen steeds verder achteruit gaat.

*Toegestane EFSA claims

Premium Astaxanthine – puur en natuurlijk!

Astaxanthine kopen

Bij het kopen van Astaxanthine als voedingssupplement, kun je beter geen synthetische variant nemen. Een voedingssupplement met natuurlijke Astaxanthine wordt gewonnen door de kweek van bloedregenalg. Deze bevat daarom uitsluitend werkzame Astaxanthine, die ook voorkomt in de natuur. Bij voedingssupplementen met synthetische Astaxanthine wordt deze via een chemisch proces verkregen uit aardolie.

De bron van deze Astaxanthine is volledig natuurlijk van Haematococcus pluvialis (bloedregenalg). Geteeld in de Zuid/Amerikaanse Atacama-woestijn in Chili.

Wettelijk gezien mogen niet alle gezondheidsvoordelen van dit supplement genoemd worden. Voor meer informatie raden wij aan een orthomoleculaire kennisbron te raadplegen.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *