Bebio kookt: Bloemkoolrijst

Bloemkool als vervanging voor rijst.

Bloemkool is ontzettend gezond, goed voor de spijsvertering en een bron van vitamine C. Bovendien is bloemkool ook heel licht verteerbaar. Bloemkool is natuurlijk ouderwets met een kaassaus in roosjes te eten. Maar er is ook gemakkelijk rijst van te maken, wat natuurlijk een stuk gezonder is!

Bloemkool als vervanging voor rijst is ideaal als je aan het detoxen bent of wanneer je liever geen koolhydraten eet. Een lekkere wokschotel met bloemkoolrijst bijvoorbeeld of om je nasi mee te maken. Ook is het een snelle en lekkere manier om extra groenten binnen te krijgen.

Bebio kookt: bloemkoolrijst

Wat zijn de ingrediënten?
* 1 bloemkool
* eventueel bouillonblokje (van de biologische winkel)

Hoe maak je het?
* Vul een pan met water en breng deze aan de kook. Voor wat extra smaak kun je een bouillonblokje toe voegen. Zelfgemaakte groentebouillon is nog gezonder! Klik hier voor het recept.
* Was de bloemkool en snijd deze in stukjes. Behalve het groene blad is de hele bloemkool te gebruiken.
* Doe de bloemkool in de pan met kokend water en laat de bloemkool knapperig tot beetgaar worden. Niet te zacht, want je gaat er nog rijst van maken. Laat de bloemkool vervolgens afkoelen.
* Mix met een keukenmachine de (hard)gekookte bloemkool.
* Het resultaat is verpulverde ‘bloemkoolrijst’ ; deze kun je nog even kort opwarmen in een pan op laag vuur.

Tip: Met gewokte groente en een stukje vis heb je een complete maaltijd. Of je kunt met wat gesneden groente die je voor nasi gebruikt, met een ei erbij en eventueel kip een heus nasigerecht maken!

BeBio.nl is een bewust lifestyle platform en is opgericht door Willemijn Kornelis en Liselotte Wannijn Ze geven dagelijkse inspiratie op het gebied van biologisch, fairtrade, lokaal, duurzaam, eerlijk en groen! Foto’s, video’s, basics, recepten, interviews en tips op het gebied van eten, body, wonen, fashion en locaties in de stad. Ze delen hier hun gezonde recepten en de leukste bewuste hotspots.

Lees meer van Bebio:
>
BeBio kookt: Kikkererwten Boost
>
Bebio kookt: Groentebuillon
>
BeBio kookt: spinazie curry

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *