Bebio kookt: Groentebuillon

De herfst is weer begonnen! 

Wij hebben hier op kantoor al de eerste soep gegeten tijdens de lunch. Lekker opwarmen nu de verwarming nog wat opstart problemen heeft. Er zijn talloze verschillende soepen maar wij gebruiken eigenlijk als basis een bouillonblokje, maar veel beter en lekkerder is natuurlijk om zelf groentebouillon te maken. Als je gelijk een hele grote pan maakt kun je het ook invriezen in kleine bakjes zodat je het voor al je soepen als basis kan gebruiken.

Bebio kookt: groentebuillon

Wat zijn de ingrediënten voor 1 pan?

* 1,5 liter water
* 2 uien
* 3 ongepelde knoflooktenen
* 2 stronken bleekselderij
* 2 prei
* 2 stevige wortelen
* 3 kruidnagels
* 10 zwarte peperkorrels
* een paar takjes tijm
* 3 laurierblaadjes
* 2 foelieblaadjes
* de stengels van een bos peterselie
* takje rozemarijn
* stengels selderij
* zeezout

Hoe maak je het?

1. Snij alle groente in grove stukken en doe deze samen met de andere ingrediënten in de pan met 1,5 liter koud water en zorg dat de groenten net onder water staan.
2. Laat dit 3 uur zachtjes met deksel op de pan pruttelen en zeef de soep dan. Dit kan ook door een kaasdoek, zodat de bouillon helder wordt.
3. Voor een sterkere smaak kan je deze gezeefde bouillon nog verder laten inkoken.
4. Afgekoeld kan je deze bouillon in porties invriezen.

BeBio.nl is een bewust lifestyle platform en is opgericht door Willemijn Kornelis en Liselotte Wannijn Ze geven dagelijkse inspiratie op het gebied van biologisch, fairtrade, lokaal, duurzaam, eerlijk en groen! Foto’s, video’s, basics, recepten, interviews en tips op het gebied van eten, body, wonen, fashion en locaties in de stad. Ze delen hier hun gezonde recepten en de leukste bewuste hotspots. 

Lees meer van Bebio:
> BeBio kookt: Kikkererwten Boost

> BeBio kookt: eerste groene shake

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.