Beleving met thee en kaas


Dilmah en Boska presenteren culinaire verrassing op winterfair.

Tijdens Margriet Winter Fair (16-22 november) in Utrecht worden bijzondere workshops gegeven waarbij kaas en thee met elkaar worden gecombineerd. Dilmah thee en kaasaccessoire fabrikant Boska nemen de bezoekers mee in een verrassende culinaire beleving. De thee uit een wijnglas en de kaas op een mooi plankje geserveerd versterkt het idee van echt ‘foodmatchen’. “Dankzij de warmte van de thee, wordt de smaak van de kaas intenser. Dankzij de hartigheid van kaas, wordt de thee lekker pittig” aldus theesommelier Chris Oosterveen, die de workshops begeleidt.

Combineren en presenteren
Thee bij gerechten is in China heel normaal en in Zwitserland is thee de traditionele begeleider van de kaasfondue. Niet alleen de smaak speelt daarbij een rol maar ook de gezondheid. Thee heeft een positief effect op de vertering van kaas in het lichaam. Bovendien biedt thee zo een alcoholvrij alternatief tegen het einde van het diner. Voor de smaak hoeft men het niet te laten en voor de presentatie al evenmin. Door de thee in een groot wijnglas te schenken komt de smaak nog beter tot zijn recht en wordt de kaasgang extra stijlvol. Door daarnaast de kaas speciaal te presenteren op een kaaskruller, een kaasplank of als tapas-kaasfondue, wordt de beleving compleet.

kaas thee magriet winter fairmagriet winter fair thee kaas

De combinaties kunnen heel verrassend uitpakken, maar er zijn wel algemene richtlijnen voor thee en kaas combinaties te bedenken:

– Camembert gaat goed met Darjeeling

– Jonge romige kazen zullen het beste met een halfgefermenteerde ‘Oolong’ thee combineren

– Geitenkaas smaakt doorgaans goed met groene thee

– Manchego is heerlijk met Sencha

– Gerookte kaas en rijpere kaas met Chai of Gemberthee

– Blauwaderkaas vraagt om een complexe Souchong

kaas magriet winterfair theethee magriet winter fair kaas

De workshops worden iedereen ochtend van de Margriet Winter Fair gehouden (16 t/m 22 november): 10.30u, 11.30u en 12.30uur. Voor informatie over thee: www.dilmah.nl en voor meer informatie over kaasaccessoires: www.boska.com.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *