Beste eettentjes in Amsterdam

In Amsterdam zijn er heel veel leuke hotspots om te eten, maar welke zijn de beste? Voor iedereen die weleens in Amsterdam is, hier de geweldigste eettentjes uit de stad!

The Breakfast Club | Haarlemmerplein 31

The Breakfast Club ligt in het centrum van Amsterdam en is dus goed te bereiken. Er komen veel toeristen naar dit eettentje. Er staat een enorme bar in het tentje, waar genoeg plek is om te zitten. Het café staat bekent om de heerlijke pannenkoeken die ze daar maken. Je kunt kiezen uit heel veel verschillende toppings. Ze maken klassieke ontbijtjes uit New York, Londen en Mexico City.

Foto: Het Parool

De Drie Graefjes | Rokin 130

De Drie Graefjes is een leuk tentje in het centrum van Amsterdam. Het is altijd druk bij dit kleine tentje, maar je hoeft nooit lang te wachten tot er een weer een plekje vrij is. Het personeel is vriendelijk en ze werken snel. Alles wat hier op het menu staat is home made. Op het menu kan je kiezen tussen talloze lekkere gerechten, zo kan je gaan voor een lekkere burger maar ook voor een groot stuk Red Velvet.

Foto: De Drie Graefjes

Hangar | Aambeeldstraat 36

Dit bijzondere eettentje aan het IJ staat bekend als ‘a beautiful mess’. De loods zelf is een mix van materialen – hout, staal, messing en marmer in matching kleuren – vintage kroonluchters, een spiegelwand, oude houten vloerdelen, een messing bar, groene marmeren tafels en een grote stamtafel. Je kunt hier van alles eten en drinken, van brunch tot diner en van koffie tot cocktails.

Foto: AmsterdamNext

Blue Amsterdam | Singel 457, Amsterdam

Het tentje Blue Amsterdam is gelegen in het winkelcentrum Kalverpassage, de 3e en hoogste verdieping. Je kijkt uit op het prachtige Amsterdam. Het eetcafé is erg bekent bij de toeristen en Amsterdammers. Je kan heerlijk van het uitzicht genieten, tijdens een brunch, lunch of gewoon een lekker tussendoortje. Je kunt overal zitten. Er is een bar, lage stoelen, hoge tafels en lage tafels. Het meubilair is heel verschillend en toch past het allemaal goed bij elkaar.

Foto: Blue Amsterdam

Café de Zotte | Raamstraat 29

Het Café de Zotte ligt net buiten het centrum van Amsterdam. Het is een Belgische bier bar. Het is een bierkroeg/ eetcafé. Binnen is het supergezellig en er staat een enorme bar in het café. Ze hebben heel veel verschillende soorten bier en dan voornamelijk natuurlijk Belgisch bier.

Foto: TripAdvisor

Pllek | TT Neveritaweg 59

Pllek ligt aan het IJ. Het is een veganistische/ vegetarische eettent. Ze willen laten zien hoe gevarieerd de keuken is als het veganistisch of vegetarisch is. Pllek heeft een Live Stage voor de muziekliefhebbers. Tijdens het luisteren en kijken kan je lekker eten van de uitgebreide menukaart.

Foto: TanteTipi

Café De Bekeerde Suster | Kloveniersburgwal 6

Het café De Bekeerde Suster ligt in het hart van Amsterdam. De menukaart is uitgebreid en ze hebben ook een aparte kaart voor het bier, hier zitten verschillende speciaal biertjes tussen. Er is erg vriendelijke bediening en ze werken vlot. Het is een heerlijke kroeg om je avond in door te brengen met vrienden.

Foto: Biercolumns

Dit waren de beste hotspots in Amsterdam! De volgende keer als je een hapje gaat eten in Amsterdam, stop dan zeker even bij een van deze eettentjes!

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *