Bewust eten met je smartphone of tablet?

Net als veel mensen wil je graag wat bewuster eten. Je wilt misschien minder suiker of zout of je moet rekening houden met een allergie of intolerantie.

Dit klinkt makkelijker dan het in de praktijk is. Veel leveranciers proberen je om de tuin te leiden met mooie slogans op de verpakking en maken het behoorlijk lastig om te zien en te begrijpen wat er nu werkelijk in een product aanwezig is.

Wat zit er in?

De gratis FoodSciffer app kan je helpen bij het simpel en snel zien wat er in een product zit en of dit aansluit bij jouw persoonlijke voorkeuren en eventueel die van je gezin. In een oogopslag kun je zien waarom een product wel of niet bij je past en waarom. Ook zie je de voedingswaarden, dus bijvoorbeeld hoeveel suiker en zout het bevat, de ingrediënten en een stukje uitleg over bijvoorbeeld de gebruikte E-nummers.

 

Producten vinden

Daarnaast is het natuurlijk best lastig om de juiste producten te vinden. Stel dat je een glutenvrije houdbare soep zoekt en het liefst natriumarm, dan kun je met FoodSciffer deze eenvoudig vinden via productgroepen of door op soep te zoeken. Je krijgt dan een lijst met resultaten die gesorteerd is op jouw voorkeuren, de glutenvrije, natriumarme producten dus eerst.

Boodschappen

 

Ook bij het doen van boodschappen kan FoodSciffer je helpen. Je kunt zelf gemakkelijk lijstjes bijhouden van
producten die je nodig hebt, die je veilig bevonden hebt en ga zo maar door. Deze lijstjes kun je in een volgende versie ook delen met anderen.

FoodSciffer

FoodSciffer is bedacht door Marcel van Schriek, directeur bij QuadroVision. Omdat hij in zijn directe omgeving ook aanliep tegen de praktische problemen bij een voedselallergie en hij juist daarom wil bijdragen aan meer transparantie, is hij via zijn bedrijf dit mooie non-profit initiatief gestart. Sinds het uitbrengen van de eerste versie medio 2015 worden regelmatig nieuwe versies uitgebracht met meer functionaliteiten en een nog groter productaanbod.

 

Proberen

Je kunt de FoodSciffer app gratis downloaden. De app is beschikbaar in de Apple Appstore en via de Google Play store. Meer informatie kun je vinden op www.foodsciffer.nlfoodsciffer

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *