Bioburgers van Joannusmolen: De Betere Wereld goes nuts

bioburger

Review door Lindy Bontenbal

Hoewel ik geen vegetariër ben, maak ik regelmatig gebruik van vleesvervangers. Het was dan ook een leuke verrassing toen een doos burgermixen in verschillende smaken arriveerde. Bovendien erg handig voor als je weinig tijd hebt om een brunch, lunch of avondmaaltijd te maken. De zakjes mix hoef je alleen maar te mengen met water en vervolgens bak je het in ongeveer twintig minuten lekker knapperig bruin. Ik zorgde ervoor dat de bioburgers van binnen goed gaar waren en de smaak was er naar!

Joannusmolen heeft de bioburger-mix momenteel in de smaken kruiden, groenten, noten en granen. De burgers smaken lekker bij een salade of groenteschotel. Je kunt natuurlijk ook stukjes groente, kaas of een extra dosis verse kruiden door het deeg heen mengen. Zo heb ik stukjes tomaat en versgemalen verse peper door mijn burgermix gedaan. Bovendien zijn de burgers erg voedzaam; zo zit er ook lijnzaad, rijst en tarwe in de mix. Naast burgers kun je eventueel ook soepballetjes van het deeg maken. Of er bijvoorbeeld burgers met een bladerdeeg-jasje van maken.

Fair trade
Joannusmolen verkoopt naast burgermixen bijvoorbeeld ook babyvoeding en baxmixen. Het bedrijf is actief bezig met fair trade; voor de fairtrade specialiteiten worden de grondstoffen ingekocht bij coöperaties met het Max Havelaar keurmerk. Bovendien heeft Joannusmolen een fair trade lijn met producten zoals pindaflips (chips), rijst, quinoa en cacao.

Testoordeel
Een handig, voedzaam en vooral snel product want je hoeft alleen maar water toe te voegen. De smaak zou voor mij wat pittiger mogen. In de oven zijn de burgers makkelijker te bakken dan in de koekenpan. Het is wat lastig om de burgers van binnen goed gaar te krijgen maar de smaak is er niet minder om.

bioburgers

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *