Biologisch dynamische cursus natuurvoeding


Kraayenbeekhof: opleidingscentrum en bezienswaardigheid.


Wanneer je de oprijlaan van de Kraaybeekerhof oprijdt of loopt, oogt het eerste stuk lekker wild. Maar wanneer je verder loopt, loop je de verrassingen tegemoet. Het restaurant serveert dagelijks heerlijke lunches en ook voor een avondmaal kan je uitstekend terecht.

Op de Kraaybeekerhof, kun je de tuinman in de keuken vinden en de koks in de tuin. Dit zorgt voor een maximale afstemming tussen de keuken en de tuin, zodat onze geliefde bezoekers de sensatie van natuurvoeding meteen kunnen ervaren. De patissier zorgt voor de meest verrukkelijke taarten, taartjes en toetjes. Voor of en na het restaurantbezoek kun je genieten in de heerlijke tuinen.
Naast eigen groente, is er ook een kruiden- en bloementuin. De bijentuin, achter op het landgoed is een oase in een oase, daarvoor schieten woorden te kort. Zomer en winter, er is altijd iets te zien.

Geïnspireerd vergaderen op het landgoed in een van sfeervolle kleine zalen, met proeverijen of koffie en thee, het team van de Kraaybeekerhof zal zo goed mogelijk aan uw wensen proberen te voldoen. Blikvanger de Orangerie is geheel gerestaureerd. Midden op het landgoed hangt een paradoxaal mooie sfeer: moderne creativiteit, schoonheid en nostalgie. Deze locatie is zowel geschikt voor romantische feesten als zakelijke ‘heidagen’.

Opleidingscentrum natuurvoeding
De Kraaybeekerhof biedt echter nog veel meer. Door de jarenlange ervaring als leerhuis voor biologisch dynamische landbouw ontwikkelt binnen de academie zich momenteel een opleidingscentrum: kennis en expertise over natuurvoeding komt hier samen. De opleiding bestaat al meer dan 10 jaar. De opleiding natuurvoedingsdeskundige in dynamische ontwikkeling. Vele enthousiaste studenten hebben de driejarige opleiding reeds afgerond.

Om een toekomst besteding aanbod te kunnen genereren, is de academie bezig met het verfijnen van haar aanbod. Natuurvoeding en biologisch dynamische landbouw zijn de wortels van het duurzame perspectief voor de toekomst.

Het begrip voeding spiegelt zich niet alleen in de opleiding voor natuurvoedingsdeskundige, maar ook in voeding voor de ziel. Leiderschap en persoonlijke ontwikkeling, met de aarde als voorbeeld en metafoor zijn ingrediënten voor een andere meerjarige opleiding op de academie  Natuur in Leiderschap’. Vanuit het motto ‘Voeding voor lichaam, ziel en geest’ worden door de Kraaybeekerhof regelmatig workshops georganiseerd (bijvoorbeeld over hooggevoeligheid).

Metafoor
Het wat wild uitziende beginpad is een metafoor voor het palet van activiteiten wat in ontwikkeling is en waar het team Kraaybeekerhof gezamenlijk voor staat. Natuurlijk, aan het herstellen en verfraaien van de ingang wordt gewerkt!
Kraaybeekerhof is trots op de enorme aantrekkingskracht die het landgoed uitoefent. Ontwikkeling betekent dat nog niet alles „af” is, we werken keihard met een groot team van vrijwilligers in tuin, bijentuin, restaurant en organisatie. We inspireren het allerliefste onze bezoeker, onze onderzoeker en onze student, in onszelf en in elkaar. Wij bieden kansen voor de duurzame aardebewuste toekomst!

Nieuwsgierig geworden?
We hebben een OpenDag op 7 september van 11 tot 5 uur‚ of kijk op de website www.kraaybeekerhof.nl

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *