Biologisch leren koken bij grootste kookschool van NL

Samenwerking Wessanen Benelux en Keizer Culinair.

De grootste leverancier van biologische voeding in de Benelux, Wessanen Benelux, is een intensieve samenwerking aangegaan met Keizer Culinair, de grootste kookschool van Nederland. Sinds april jl. is Wessanen Benelux de vaste leverancier van ingrediënten voor de kookworkshops van Keizer Culinair in Amsterdam. Dit is nu uitgebreid naar de overige locaties van Keizer Culinair in Nederland.

Brede kennismaking met biologische producten
Annelies ten Wolde, Marketing Directeur van Wessanen Benelux, licht toe: “Door de samenwerking met de grootste kookschool van Nederland kunnen we nog meer consumenten op een leerzame en leuke manier kennis laten maken met onze lekkere biologische producten. In de kookworkshops gaan ze aan de slag met versproducten en producten van onze eigen merken Ekoland, De Rit, Fertilia en Zonnatura.

Ook op andere vlakken werken Wessanen Benelux en Keizer Culinair samen. Zo is onlangs in Amsterdam en omstreken een grootse consumentencampagne met het merk De Rit opgestart. Consumenten maakten twee weken lang dagelijks kans op een kookworkshop bij Keizer Culinair voor twee personen voor de helft van de prijs.

Ten Wolde vervolgt: “Zo geven we verdere invulling aan onze missie om biologische voeding voor iedereen bereikbaar te maken.”

Keizer Culinair
Optimaal van smaak
Keizer Culinair ontwikkelt veel initiatieven om haar footprint te verkleinen. De landelijk gespreide kookschool doet dit onder meer door voornamelijk te koken met biologische producten. Maar ook door meer gebruik te maken van producten die het seizoen biedt. Producten komen van minder ver en zijn optimaal van smaak. Maartje Stuive, Algemeen Directeur van Keizer Culinair, is zeer enthousiast over de ingezette samenwerking. “Wessanen Benelux is dé partij als het gaat om biologische ingrediënten. Naast een breed totaalassortiment aan biologische producten, beschikt Wessanen Benelux over een enorme productkennis en ervaring. Voor ons als kookschool is dit een belangrijk pluspunt: met elkaar kunnen we de heerlijkste menu’s samenstellen voor een brede groep consumenten.”

Over Wessanen Benelux
Wessanen Benelux brengt met 30 jaar ervaring een totaal assortiment van biologische voeding op de markt. Dit doet zij enerzijds door sterke eigen merken neer te zetten, zoals Zonnatura, De Rit, Ekoland, Biorganic, Molenaartje en Whole Earth. Anderzijds opereert Wessanen Benelux als groothandel voor supermarkten en natuurvoedingswinkels. Wessanen Benelux exploiteert tevens de eigen franchiseformules Natuurwinkel en GooodyFooods. De eigen merken van Wessanen zijn te vinden in nagenoeg alle 460 natuurvoedingswinkels en in alle grote supermarkten in Nederland. Natudis, Foodprints en Kroon Biologische Verswaren zijn onderdeel van Wessanen Benelux.

Over Keizer Culinair
Keizer Culinair is een huiselijke maar tegelijkertijd ook de grootste kookschool van Nederland en biedt kookworkshops en –cursussen aan bedrijven en particulieren op tien locaties in het land. Keizer Culinair wil haar gasten uitdagen met nieuwe kooktechnieken, biologische ingrediënten en recepten. Hiermee stimuleert zij de interactie tussen gasten waardoor ze graag bij Keizer Culinair terugkomen. Tevens biedt Keizer Culinair mogelijkheden voor wijnproeverijen, vergaderingen, feesten en partijen. De kookstudio is opgericht in 1998.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *