Pluk zelf Nederlandse biologische appels

Adopteer met korting een appelboom op een biologische boomgaard

De appeloogst valt vroeg dit jaar. “Door het warme voorjaar en de goede zomer hangen de bomen nu al vol met heerlijke appels. De natuur loopt ongeveer een maand voor ten opzichte van vorig jaar” aldus Miriam van Bree, projectleider bij Bionext. “Dat betekent voor de adoptanten van Adopteer een Appelboom dat ze ook eerder uitgenodigd zijn om te komen oogsten.

Een zelfgeplukte appel van de boomgaard in de buurt is natuurlijk het lekkerst”. Mensen die nog dit jaar een eigen boom willen oogsten, kunnen nu via www.adopteereenappelboom.nl een biologische appelboom adopteren met 20 % korting.

3

Veel gezinnen met jonge kinderen, mensen die graag een biologische teler ondersteunen en appelliefhebbers hebben al een boom geadopteerd. Zij ontvangen gedurende het hele jaar informatie over de boomgaarden en slimme appelweetjes. In de oogstperiode organiseren de telers allerlei feestelijke activiteiten, zoals proeverijen, live muziek en rondleidingen door de boomgaard.

Nederland heeft een kleine groep biologische fruittelers, waarvan er 6 meedoen met Adopteer een Appelboom. De deelnemende boomgaarden zijn verschillend van grootte en van opzet. Ook de bloesem- en plukfeesten zijn verschillend van opzet: van een klein, bescheiden feest tot en met een groots festijn in de boomgaard.

21

’t Gelders Eiland, Lobith (Gelderland)
Warmonderhofboomgaard, Dronten (Flevoland)
Levels Biofruit, Meijel (Limburg)
De Muyehof, Nieuwerkerk (Zeeland)
De Olmenhorst, Lisserbroek (Noord-Holland)
Het Groene Buitenland, Assendelft (Noord-Holland) (alleen plukarrangement)

Meer informatie over de deelnemende boomgaarden vindt u op http://www.adopteereenappelboom.nl/ontmoet-de-telers. Ook wie nog geen adoptieboom heeft is welkom in de boomgaard.

Lees ook, Bionext lekker naar de Boer

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *