Biologische olijfolie in Philippe Starck design

Eco-bewuste LA Organic combineert stijl met smaak.

In de speciaal door de Franse ontwerper Philippe Starck ontworpen verpakkingen, zit een dikke, intense, extra vierge kwaliteit olijfolie, behorend tot de top 20 van de wereld.

De Zuid-Spaanse LA Organic olijfolie bestaat uit een Oro, Original en een Cuisine lijn, te vergelijken met de ‘gran reserva’, ‘reserva’ en een prachtige Crianza uit de wijnwereld. Niet voor niets wordt LA Organic geadviseerd door
Michel Rolland, een van ‘s werelds beste oenologen, die zijn technische wijnbouwkennis projecteerde op de productie en blends van de olijfolie.

Biologische productie

De productie van de extra vierge olijfolie van LA Organic is volledig organisch en is CAAE gecertificeerd. De olijfbomen zijn onbespoten, groeien in beperkt aantal per vierkante meter en hebben een 100% geografische herkomst uit Andalusië. Daarnaast zijn het gebruik van diverse kleine olijfboomgaarden, een vroege, met de hand geplukte oogst en een koude extractie bij een temperatuur van maximaal 24 ºC van belang voor een optimale kwaliteit.

biologische olijfolie

LA Oro
Een premium, limited edition extra vierge olijfolie, te vergelijken met een ‘gran reserva’. Het heeft een fijne, maar duidelijk waarneembare aanwezigheid van peper en bitterheid. Ideaal voor fijnproevers die complexiteit en intensiteit zoeken in de bereiding van hun gerechten. De flessen in de vorm van ouderwetse inktpotten zijn speciaal ontworpen door Philippe Starck, die hiermee voor het eerst een Spaanse olie een uniek format heeft gegeven.
De Oro olijfolie is door Flos Olei verkozen tot de beste 20 van de wereld. Verkrijgbaar in Intenso en Suave variant, in 250 ml fles.

biologische olijfolie
biologische olijfolie
LA Originalbiologische olijfolie
Een delicate extra vierge olijfolie met een zachte tot medium intensiteit, te vergelijken met een ‘reserva’. Philippe Starck creëerde de verpakking op basis van de traditionele blikjes, de beste manier om olijfolie in te bewaren. De Original olie heeft tonen van groene bladeren, gras, appel, banaan en noten, met een evenwichtige en voelbare sensatie in de mond. Ideaal in gebruik als dressing, maar ook puur.
Verkrijgbaar in Intenso en Suave variant, in 250, 500 ml en 3 liter blik.

biologische olijfolieLA Cuisine
De eerste biologische extra vierge olijfolie die speciaal geproduceerd is voor gebruik in restaurants. De Cuisine extra vierge olijfolie heeft een lichte en evenwichtige fruitige geur en een duidelijk zoete nasmaak in de mond. Het is ook een uitzonderlijk lekkere olie voor dagelijks gebruik. De  samenstelling maakt het gebruik van LA Cuisine mogelijk bij bakken, stoofpotten, marinades en salades. Voor deze olie is een speciale flesverpakking gemaakt die perfect past voor het gebruik ervan in de keuken. De Cuisine olie is een blend van de Picual, Hojiblanca, Arbequina en Picudo olijven en verkrijgbaar in 250, 500 en 750 ml fles en in een 3 liter blik.

Nieuw: Witte Truffel

In de nieuwe Witte Truffel Olijbiologische olijfoliefolie van LA Organic is de beste biologische extra vierge olijfolie uit Andalusië  gecombineerd met de exclusieve witte truffel uit Savigno, een klein Italiaans stadje in de Appennino Emiliano. Deze originele olijfolie combineert een heerlijk aroma en smaak door de concentratie van twee unieke producten, die gedurende tien dagen zijn samengebracht voordat ze gebotteld werden. Hiermee wordt de perfecte balans verkregen van de kracht van de olijfolie en het exclusieve aroma van de witte truffel. Niet voor niets zit deze olie in de bijzondere donkere fles met goudkleurige opdruk. Een klein scheutje van deze heerlijk geurende olie geeft al grote Mediterrane diepgang aan gerechten. Gegarandeerd succes, elke keer weer! De Witte Truffel Olijfolie is ideaal voor koude  gerechten, gegrild vlees, carpaccio, pasta en gerechten op basis van ei.
Verkrijgbaar in 250 ml fles.

Voor meer informatie: www.laorganic.nl  en het YouTube-filmpje…

Lees ook:
> Mail & Win 1 van de 5 LA ORGANICS pakketten

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *