BIOTONA CURCUMA

gouden superboost voor je gezondheid

De goudgele specerij kurkuma (koenjit of geelwortel) die veel wordt gebruikt in de Aziatische keuken is afkomstig van de Curcuma longa plant. Kurkuma heeft talloze positieve effecten op de gezondheid. In de Ayurvedische traditie wordt de wortel al eeuwenlang toegepast voor de behandeling van ontstekingen, ter ondersteuning van de leverwerking en om het hart gezond te houden. Ook de huid blijft door het gebruik van kurkuma gezond en mooi. In India zijn zelfs resorts te vinden waar je je letterlijk en figuurlijk kunt onderdompelen in kurkuma. Vanuit de westerse medicinale wereld is er groeiende interesse in onderzoek naar de heilzame werking van kurkuma.

Gouden multitasker

Biotona Curcuma Raw, is pure kurkuma in poedervorm die je gebruikt als superfood ter ondersteuning van de algehele gezondheid. Het poeder bevordert niet alleen de flexibiliteit en de gezondheid van de gewrichten, het is ook goed voor de lever – het ondersteunt de vetvertering – en voor het zenuwstelsel. Het werkt daarbij ontstekingremmend en ook de huid is gebaat bij Biotona Curcuma vanwege de krachtige antioxidatieve werking ervan. Ook de natuurlijke weerstand krijgt een boost met behulp van Curcuma. Biotona Curcuma heeft een hoge biobeschikbaarheid, wat wil zeggen dat het optimaal door het lichaam wordt opgenomen. Dat is niet bij alle kurkuma producten het geval.

Golden food & drinks

In Indiase en Indonesische gerechten wordt kurkuma gebruikt in curry’s en boemboe’s vanwege de warme, iets bittere en aardse smaak die een fijne toevoeging is aan de sauzen. Daarbij: geelwortel kleurt gerechten en rijst mooi goudgeel, niet onbelangrijk in culturen waar de kleur van gerechten een belangrijke rol speelt. Ook een goudkleurige latte met een theelepel Biotona Curcuma (eventueel met een scheutje espresso) is een ware feel-good drank met een heerlijke kruidige smaak. Voeg Biotona Curcuma ook toe aan smoothies of shakes in combinatie met vruchten (sappen), andere superfoods, (plantaardige) melk, yoghurt of water.

Biologische teelt

De curcumawortels voor Biotona Curcuma worden 100% biologisch gekweekt op Sri Lanka en na de oogst en selectie gedroogd en verwerkt tot een poeder, dat qua smaak, geur en kleur heel dicht aansluit bij de verse wortel. Dit droogproces zorgt er ook voor dat de natuurlijk aanwezige voedingsstoffen en fytonutriënten optimaal behouden blijven.

Biotona website

Op de vernieuwde website van Biotona kun je terecht voor alle informatie over het volledige Biotona assortiment. Ook veelgestelde vragen over superfoods worden hier beantwoord. Er is een blog met interessante gezondheidsnieuwtjes én je kunt je vragen stellen aan het Biotona team van deskundigen. Via #biotona kun je op social media allerlei recepten vinden zodat je meteen met je superfoods aan de slag kunt.

Over KeyPharm

KeyPharm ontwikkelt en distribueert natuurlijke, hoogkwalitatieve gezondheids- en verzorgingsproducten voor de consument. KeyPharm gelooft sterk in de verantwoordelijkheid tegenover de consument met als resultaat een aanbod van duurzame, efficiënte en veilige producten. Wetenschappelijke onderbouwing en voortdurende innovatie staan garant voor het waarmaken van de claims. KeyPharm is producent van Biotona, Physalis en Pureté bio. Biotona Curcuma 100% Raw Powder is verkrijgbaar bij Holland & Barrett en via hollandandbarrett.nl. Consumentenadviesprijs: €10,50 (200 gram)

Curry van wintergroenten, gekiemde zaden & quinoa

(Hoofdgerecht–4 personen)

CURRY

  • 1 tl Biotona Curcuma
  • 1 mespunt Biotona Ginger
  • 4 el Biotona Coconut milk poeder
  • 4 el Biotona Super Sprouts
  • 1 rode ui
  • 1 chilipeper
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 wortelen
  • 1 pastinaak
  • 1/2 butternut pompoen
  • Peper & zout
  • 750 ml groentebouillon (of water met bouillonblokje)
  • Enkele blaadjes koriander

Schil de wortelen, pastinaak en butternut pompoen en snijd deze in grove blokjes. Pel de ui en teentjes look en snipper deze fijn. Zet de groenten, ui en knoflook aan in een scheutje olijfolie en voeg de Biotona Ginger en Biotona Curcuma toe. Voeg de groentebouillon en Biotona Coconut milk toe en laat 20 minuten zachtjes koken met gesloten deksel. Breng op smaak met versgemalen peper en snuifje zout, werk af met Biotona SuperSprouts en enkele blaadjes koriander.

QUINOA

  • 300 g Biotona Quinoa
  • 4 el Biotona Hennepzaadjes
  • 1 tl Biotona Curcuma
  • 1 kaneelstokje
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 600 ml groentebouillon (of water met bouillonblokje)
  • Sap en zest van een halve limoen

Snipper de sjalot en de knoflook fijn en stoof aan in olijfolie. Spoel de Biotona Quinoa in een zeefje onder koud stromend water en voeg toe. Voeg de Biotona Curcuma en een kaneelstokje toe, giet de groentebouillon erover en laat 10 minuten onder gesloten deksel zacht garen. Kruid op het laatste af met versgemalen peper en zout. Werk de quinoa af met het Biotona Hennepzaad, limoensap en zest. Voeg ter garnering eventueel de fijngehakte rozijnen en walnoten toe.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.