Campagne OntdekBio start met Bio10daagse

black friday

Deel met Bionext via social media wat jij aan bio ontdekt, en maak kans op lekkere prijzen!

In je favoriete supermarkt, in de speciaalzaak en delicatessenwinkels en natuurlijk in de biologische supermarkten en natuurvoedingswinkels, het aantal plaatsen in Nederland waar biologische producten verkocht worden, wordt groter en groter. Voeg daarbij de bio maaltijdboxen, dito groentetassen, biologische markten en winkels bij de ‘bioboer’  en je mag gerust spreken van een ware trend. En dan eentje die niet meer verdwijnt – en wie weet, op termijn zelfs de standaard is. Het is nu hét moment om biologisch te ontdekken: tijdens de Bio10daagse van 17 tot en met 26 september.

Er is steeds meer vraag naar en veel bedrijven en winkels spelen erop in. Bionext, initiatiefnemer van de Bio10daagse, verwacht dat de groep consumenten die af en toe een biologisch product in het winkelwagentje legt in de komende jaren alleen maar groter zal worden. Miriam van Bree, projectleider: “Vrijwel alles is biologisch verkrijgbaar. Biologische producten zijn goed herkenbaar aan het Europees biologisch keurmerk. Dat staat voor: onafhankelijk, beschermd en gecontroleerd. Het woord ‘biologisch’ is wettelijk beschermd. Dat betekent dat het alleen op de verpakking mag staan als het gecontroleerd wordt door een onafhankelijke instantie. In Nederland is dat Skal Biocontrole.”

bio10daagse


‘Welk biologisch product ontdek jij vandaag?’

Tijdens de Bio10daagse wordt de consument dagelijks meegenomen in het ontdekken van de breedte van het biologisch assortiment door smakelijke aanbiedingen in de (biologische) supermarkt, uitleg over biologisch in de speciaalzaak, een bio mini-magazine, open dagen bij de biologische boer en radio-spots op Q-music. Daarnaast is de insteek om het verhaal achter biologisch te vertellen aan de consument. Dat biologisch meer inhoudt dan onbespoten fruit en groente. Biologische boeren richten zich bijvoorbeeld ook op dierenwelzijn door meer buitenruimte voor de dieren te creëren. Hierdoor hebben de dieren een ontspannen leven.

Winactie
Laat weten wat je ontdekt hebt tijdens de Bio10daagse. Een nieuw product, een nieuwe plek waar bio verkrijgbaar is, een leuke biologische ondernemer: deel het met ons via social media met de #ontdekbio. Dit kan via twitter, op onze facebookpagina of via pinterest.com/ontdekbio. Elke dag kun je iets heerlijks biologisch winnen om thuis te ontdekken. Op www.bio10daagse.nl zijn alle activiteiten te vinden.

Meer informatie
Kijk voor alle aanbiedingen, activiteiten en recepten op Bio10daagse.nl en volg ons natuurlijk op Facebook.com/OntdekBioTwitter.com/OntdekBio en Instagram.com/Ontdekbio.

De Bio10daagse is onderdeel van OntdekBio, een campagne van Bionext die gefinancierd wordt met steun van de Europese Unie.

bio10daagse

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *