De andere barbecue

Met dit warme weer kan ik me voorstellen dat je zin krijgt om te barbecueën. Maar wat nou als je een ‘betere’ versie wilt organiseren maar je dat nog niet zo gewend bent. Dan kun je kiezen voor biologische varianten van vlees of voor de vleesvervangers. Je kunt voor de meeste artikelen gewoon terecht bij de supermarkt. 

Als eerste kun je natuurlijk de vegetarische hamburgers kopen en die gebruiken in plaats van die ‘ouderwetse’ hamburger. Je kunt een spiesje maken van alleen maar groenten zoals champions, paprika en een stukje ui… Dit kun je opleuken met een vega balletje ertussen. Biologische bbq saus erbij en klaar ben je. 

Fruit

Als je fruit wilt gebruiken denk dan bijvoorbeeld aan ananas. Dit kun je ook nog eens op meerdere manieren en momenten tijdens de bbq gebruiken (grillen, op je hamburger, als nagerecht). Een ander lekker en ook multi-inzetbaar gerecht is humus. Hiervan kan je een receptje op internet vinden of je kunt t zo maken. Ook lekker op je hamburger, bij rauwe groentes en als dip voor je brood. 

Nog even terug naar het vlees. Naast biologische varianten heb je in steeds meer supermarkten vleesvervangers. Verras eens met een bratwurst of een little willie (de Vegetarische Slager). Als je tijd en zin hebt kun je nog een laatste ‘dip’ maken voor bij je ‘vlees’, rauwe groenten en je brood. Hieronder delen we een heerlijk recept van de vegetarische slager.

vega barbecue

Recept Muhammara

Bereidingstijd: 40 minuten

Voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 3 rode paprika’s
  • ½ rode peper
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • sap van 1 limoen
  • 100 gram walnoten
  • 1 tl komijn
  • 1 el granaatappelsiroop
  • 1 el olijfolie
  • zout

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden en rooster de paprika’s, dit duurt ongeveer 20 minuten. Laat de paprika’s afkoelen in een dichtgeknoopte plastic zak. Hierdoor laten de velletjes goed los en kun je deze later makkelijker verwijderen. Verwijder de zaadjes en het velletje van de afgekoelde paprika’s en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Hak de rode peper fijn (zonder de zaadjes). Snijd de ui heel fijn en pers de knoflook. Hak de walnoten grof. Doe alle ingredienten (behalve het zout) in de keukenmachine en draai tot er een mooie dip ontstaat. Breng de muhammara op smaak met zout.

Toetje?

Leg nog even wat fruit op je bbq. Een ‘koele’ bbq is uitermate geschikt om je ananas, watermeloen of mango op te grillen. Even insmeren met honing, een schepje ijs ernaast en klaar is Kees!

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.