De belangrijkste voordelen van een goede kop koffie op kantoor

De belangrijkste voordelen van een goede kop koffie op kantoor

Start jij een dag op kantoor normaliter ook bij de koffieautomaat? Je bent hierin niet de enige; Nederland is een écht koffieland! Het is niet voor niets dat een goede kop koffie zo geliefd is bij werkenden. Zo geeft het je meer energie en vormt het daarnaast een goede bron van antioxidanten. Hoeveel koppen koffie drink jij op kantoor? In dit artikel zetten we de belangrijkste voordelen van een kop koffie op een rijtje. 

Vanzelfsprekend is goede koffie op kantoor allerminst. Het komt nog vaak voor, dat medewerkers klagen over de kwaliteit van hun bakkie. Zonde, want het is een ergernis die je als werkgever eenvoudig voorkomt. Investeer in een kwalitatief goede koffieautomaat, of overweeg deze te huren. Zo behoud je het eigen vermogen van de organisatie. Voor meer informatie over een zakelijke koffiemachine, klik hier

Maximaal vier koppen koffie per dag 

Onderzoek van de Universiteit Wageningen en het UMC Groningen heeft aangetoond dat vier koppen koffie het maximum zou moeten zijn dat je per dag drinkt. Het drinken van koffie heeft een positief effect op de nieren. Dat geldt met name voor mensen met diabetes. Een belangrijke opmerking hierbij is wel, dat het gaat om volledig zwarte koffie. Een toevoeging als suiker vermindert het positieve effect van de koppen koffie. Hoe vaak sta jij bij de koffieautomaat bij je bedrijf? Stap na vier koppen zwarte koffie over op een ander drankje om te profiteren van het gezonde effect hiervan. 

Positieve werking bij hart- en vaatziektes 

Niet alleen hebben de koppen koffie een positieve werking op de nieren. Ook verkleint dit het risico op hartaandoeningen, lever- en prostaatkanker en verschillende andere gezondheidsproblemen. Uit onderzoek blijkt zelfs dat het nuttigen van zwarte koffie levensverlengend kan werken voor mensen. Dat alles staat nog los van het effect van koffie op je energieniveau gedurende de dag. Men kan zich beter concentreren na het drinken van koffie. Kies voor kwaliteit bij de aanschaf van een koffiemachine 

Let overigens op de mate waarin de koffie gefilterd wordt. Des te beter de filtering, des te minder cafestol zit er nog in de koffie. Deze stof werkt nadelig, daar het aan de binnenzijde van je bloedvaten blijft kleven. Dit verkleint het risico op hartkwalen niet, maar vergroot juist de kans op een hartaanval of beroerte. Voldoende reden om te kiezen voor een kwalitatief goede koffieautomaat met een sterk filterende werking van de koffie. 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *