De beste appel van Nederland: De Dalinco


‘Beste appel van Nederland’ Dalinco vanaf 19 november bij AH verkrijgbaar’

Vanaf maandag 19 november is ‘De beste appel van Nederland’, Dalinco, exclusief verkrijgbaar bij Albert Heijn. “Begin deze maand wonnen we de prijs voor de beste appel, een prijs waar we enorm trots op zijn. En het is natuurlijk helemaal geweldig dat hij straks in de winkels ligt en heel Nederland hem kan kopen”, aldus Harrie van Elzen van de Boomgaard. Aangezien het een jonge appel is en de oogst nog klein is, ligt de appel voor een periode van ongeveer vijf weken in de winkels.

de lekkerste appel van nederland

harry appels de beste van nederland

Beste appel van Nederland

1 november jongstleden koos een smaakjury van Nieuwvers.nu met culinair journalist Felix Wilbrink (De Telegraaf), restaurateur Ingrid van Eeghem (de Karpendonkse Hoeve in Eindhoven) en versadviseur Dik Vogelaar (Look at Fresh) uit de inzendingen van zeventien innovatieve, duurzame telers de lekkerste appel. De Dalinco kwam als de absolute winnaar uit de bus. Wilbrink: “Alsof je in de zomer bijt! Hij heeft zoveel smaken, dat hij werkelijk overal lekker bij is. Je wilt er onmiddellijk nog één.” Van Eeghem noemde de winnaar een ‘gastronomische eyeopener’ en gaf aan de appel te willen gebruiken in haar restaurant.

Bij Albert Heijn verkrijgbaar
Direct na de verkiezing kwamen er enorm veel vragen binnen waar en wanneer de appel te koop is. De Dalinco zal vanaf 19 november exclusief verkrijgbaar zijn bij Albert Heijn. De appel is ongeveer vijf weken verkrijgbaar, aangezien het nog een jonge appel met een beperkte oogst is. De appel wordt per vier stuks verkocht voor een prijs van € 2,50.

almar appels de beste van nederland harry
Onze directeur Almar Fernhout met een doos van de beste appels van Nederland

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *