De beste supplementen voor je immuunsysteem en weerstand

De beste supplementen voor je immuunsysteem en weerstand

Vooral in deze tijd is er gelukkig steeds meer aandacht voor het immuunsysteem en een goede weerstand. Dit is namelijk de beste bescherming voor je lichaam tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Zonder dit zouden we continu ziek worden. Zijn supplementen echt nodig? En welke supplementen voor je immuunsysteem en weerstand zijn het beste?

Laten we voorop stellen dat je met een gezond en gevarieerd voedingspatroon alle benodigde vitamines, mineralen, gezonde vetten en aminozuren binnen krijgt. Supplementen voor een krachtig immuunsysteem kunnen daarbij een waardevolle toevoeging zijn.

Waarom voeding niet altijd voldoende is

Een gezonde levensstijl is altijd de beste basis voor een goede gezondheid. Er zijn  verschillende redenen waarom we helaas niet altijd de benodigde stoffen uit onze voeding kunnen halen;

 • Gedaalde voedingswaarde: De voedingswaarde in gewassen is de laatste jaren flink achteruit gegaan. Dit komt door gebruik van landbouwgif, bodemuitputting, luchtvervuiling, te snelle groei, langdurige opslag en transport[1].
 • Medicijngebruik: Sommige medicijnen kunnen de opname van voedingsstoffen in het lichaam verminderen. Bij lang gebruik van medicijnen kan dan een tekort aan vitaminen of mineralen ontstaan. Dit is bijvoorbeeld het geval bij het gebruik van bepaalde pijnstillers en statines.[2]
 • Levensstijl: De opname van gezonde stoffen wordt negatief beïnvloed door een ongezonde levensstijl zoals; roken, overgewicht, slechte nachtrust en stress. Ook in situaties zoals bij ziekte, zwangerschap en intensieve sport kun je wel iets extra’s gebruiken.

Hoe en wanneer supplementen voor je afweersysteem

Ons natuurlijk afweersysteem wordt het immuunsysteem of weerstand genoemd. Dit systeem zorgt ervoor dat schadelijke elementen zoals schimmels en bacteriën het lichaam niet kunnen binnentreden. Een lage weerstand zorgt ervoor dat je meer vatbaar bent voor allerlei infecties zoals virussen, verkoudheid en griep. Om niet ziek te worden, is een goede weerstand dus van het grootste belang.

Zoals eerder genoemd zijn er verschillende situaties en redenen wanneer supplementen extra ondersteuning kunnen bieden voor een goed werkend immuunsysteem. Vooral in tijden dat we meer binnen zitten, krijgen we door te weinig zonlicht al snel een vitamine D tekort. Bovendien geeft een drogere lucht, bijvoorbeeld door verwarming of airco, een betere overlevingskans aan virussen en bacteriën.

Vitamines en mineralen voor je weerstand

de beste supplementen Bonusan immuunsysteem weerstand

Er zijn tal van soorten vitaminen, mineralen, vetten en aminozuren; ieder met eigen kenmerken en werking. Je hebt al deze stoffen nodig voor een goede gezondheid. Onderstaand de vitamines en mineralen waarvan wetenschappelijk is onderbouwd dat ze specifiek nodig zijn voor je weerstand[3]:

 • Vitamine A; een vetoplosbare vitamine die veelal in dierlijke producten voorkomt. Ons lichaam kan zelf ook vitamine A aanmaken uit plantaardige carotenoïden.
 • Vitamine B6, B11 (foliumzuur), B12; hebben een rol in de aanmaak van bloedcellen, energiehuishouding en het immuunsysteem.
 • Vitamine C (ascorbinezuur); de bekendste en belangrijkste vitamine welke betrokken is bij een groot aantal processen in ons lichaam.
 • Vitamine D; een vetoplosbare vitamine en ook wel bekend als de ‘zon-vitamine’.
 • Koper; een mineraal dat betrokken is bij meerdere lichaamsfuncties en een belangrijke rol bij het zuurstoftransport heeft.
 • Seleen; een spoorelement met antioxidante werking dat voorkomt in de bodem, water en voeding.
 • IJzer; een mineraal dat een grote rol speelt bij de vorming van hemoglobine en rode bloedcellen.
 • Zink; een belangrijk mineraal en onderdeel van een groot aantal enzymen in ons lichaam.

De 3 beste supplementen voor je immuunsysteem en weerstand

De supplementen van Bonusan zijn een betrouwbare en populaire keus. Dat is niet voor niks; Bonusan maakt al meer dan 50 jaar voedingssupplementen met vitamines, mineralen, gezonde vetten en aminozuren van hoge kwaliteit. De supplementen zijn vrij van onnodige toevoegingen en allergenen. Ze staan bekend om hun optimale opneembaarheid en werkzaamheid (biobeschikbaarheid).

We hebben de drie beste Bonusan supplementen voor je immuunsysteem en weerstand op een rij gezet:

 1. Bonusan Vitamine D3
 2. Bonusan Vitamine C ascorbatenpoeder
 3. Bonusan Magnesan forte plus

Supplementen van Bonusan voor je immuunsysteem en weerstand zijn voordelig verkrijgbaar bij Superfoodstore.nl.


[1] https://www.foodlog.nl/images/uploads/Voedingswaarden_Geigy.pdf

[2] https://www.ivg-info.nl/nieuws/nieuwe-informatie-over-tegelijk-gebruik-medicijnen-en-supplementen/

[3] https://www.ivg-info.nl/nieuws/welke-tien-vitamines-zijn-goed-voor-je-weerstand/

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *