De Betere Wereld test Vitals bio vitamine C capsules

Vitamientje uit Amla fruit

De Betere Wereld is altijd benieuwd naar nieuwe duurzame producten en krijgt ook wel ’s wat opgestuurd om te testen. Daar geven wij graag gehoor aan. Deze week test onze redacteur Lindy de biologische vitamine C capsules van Vitals.

Door Lindy Bontenbal

Vitals is een Nederlands merk met het EKO keurmerk, en bestaat inmiddels al meer dan 25 jaar. Het merk levert specialistische voedingssupplementen die zouden helpen om op natuurlijke wijze gezond te worden en te blijven.

Vegetarisch
Vitaminesupplementen slik ik al jarenlang iedere dag, hoewel meestal in poeder- of kauwtabletvorm. Het fijne aan dit Vitals product is dat het het EKO keurmerk draagt, waardoor je zeker weet dat de capsules geen chemische toevoegingen bevatten. In het potje zitten 60 (vegetarische) capsules, genoeg dus voor een paar maanden. Vitals gebruikt vitamine C uit Amla fruit oftewel Indiase kruisbes. Deze bes vormt in India de basis van de Ayurveda geneeskunde. Alma fruit zou onder meer goed zijn voor de huid.

Vitals vitamine C

Gluten- en lactosevrij
Wat ook fijn is, is dat de capsules geen gluten en lactose bevatten. Ideaal dus als je lactose- en/of glutenintolerantie hebt. De capsules bevatten 250 mg vitamine C per stuk. Volgens het Voedingscentrum heeft een volwassene 70 mg vitamine C per dag nodig, een zwangere vrouw 90 mg en een borstvoedende vrouw zelfs 110 mg. Met deze capsules zit je dus sowieso goed. De capsules zijn niet te groot en daardoor gemakkelijk door te slikken. Een kleine verbeterpuntje is de verpakking die mijns inziens wel wat meer uitstraling en vernieuwing kan gebruiken.Naast de vitamine C capsules heeft Vitals ook andere supplementen zoals bijvoorbeeld een vitamine D supplement. De producten zijn via diverse webshops te bestellen.

Vitaminen

Testoordeel
Een fijn, nuttig product dat gebruikt kan worden als aanvulling op een gezonde biologische leefstijl. Het is ook gebruiksvriendelijk omdat het product geschikt is voor diverse categoriëen personen en ook voor mensen met gluten-en lactoseintolerantie. De verpakking mag wat mij betreft nog wel een kleine makeover ondergaan want het potje ziet er een beetje ‘standaard’ uit.

www.vitals.nl