De goede stofjes in vlees

De-goede-stofjes-in-vlees

Hoewel vegetarisch en zelfs veganistisch eten steeds populairder wordt, heeft het eten van vlees toch ook een aantal voordelen voor het lichaam. Wel is het hierbij natuurlijk belangrijk om voor vlees van goede kwaliteit te kiezen. Ga daarom het liefst naar de slagerij of vleesgroothandel en kies voor onbewerkt en biologisch vlees. Want bewerkt vlees, zoals kipnuggets, zitten dan juist weer bomvol stoffen die minder goed voor je zijn, zoals suikers, zout en verzadigde vetten. Kies dus bewust!

Rijk aan vitamines en mineralen

Hoewel je bij eten dat vol vitamines zit misschien sneller denkt aan groente of fruit, zit ook vlees vol met belangrijke vitamines en mineralen. Met name orgaanvlees bevat hoge concentraties van deze goede stofjes. Denk bijvoorbeeld aan mineralen als selenium, zink en ijzer. Stofjes die belangrijk zijn voor een goede weerstand, bij de opbouw van cellen, het herstel van spieren en bijdragen aan sterke botten. Maar ook vitamine B1, B6, B12 en D vind je volop terug in een stuk onbewerkt en mager vlees.

Bron van eiwitten

Naast vitamines en mineralen, zit vlees ook bomvol eiwitten. Met name in rosbief, biefstuk, kipfilet, kalkoenfilet en varkenshaas vind je veel eiwitten terug, die door het lichaam worden omgezet in bruikbare aminozuren. Deze heeft je lichaam nodig bij de opbouw van botten, organen, het bloed en bij de opbouw en het herstel van spieren. Daarom is het met name als je veel sport een mooie aanvulling op je dieet.

Bomvol onverzadigde vetten

Een ander voordeel aan het eten van vlees, is dat het veel onverzadigde vetten bevat. Deze vetten zijn belangrijke bouwstoffen voor je hersenen, zenuwen en hormonen. Hierbij is het natuurlijk wel belangrijk dat je kiest voor vlees dat mager en zo onbewerkt mogelijk is. Ga hiervoor dus liever naar de slagerij of horeca groothandel om je te laten adviseren en kies niet voor een schnitzel van de supermarkt. Hierin zitten namelijk juist weer veel verzadigde vetten, en die zijn dan weer niet goed voor je.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *