De Hippe Vegetariër: voor flexitarisch Nederland (win)

De hippe vegetarier

Organic Kitchen verloot 5 x het boek "De Hippe Vegetariër"

Steeds meer Nederlanders zijn vegetarisch en de interesse in vegetarisch eten is de laatste jaren exponentieel gestegen. Vooral bij de jongeren in de leeftijd 16 – 34 jarigen is deze interesse opvallend gegroeid: van 15% naar maar liefst 25%. Isabel Boerdam, eigenaar van het succesvolle blog De Hippe Vegetariër, is blij met deze ontwikkeling en hoopt hier met haar gelijknamige lifestyleboek een bijdrage aan te leveren.

Foto FB winactie De hippe vegetariër 1200x900 px

 

 Wil jij 1 van de 5 boeken winnen? Meedoen is heel makkelijk; Like de Facebook-pagina van Organic Kitchen en like dit bericht!

 

 

Flexitarische feiten
Op dit moment eet circa 3% van de Nederlanders geen vlees, aldus recent onderzoek van stichting Natuur & Milieu (sept. 2015). En dat aantal groeit rap: 55% van de Nederlanders noemt zich tegenwoordig flexitariër en eet drie dagen of meer per week geen vlees, daarnaast eet meer dan 30% minder vlees dan vijf jaar geleden. De belangrijkste reden om vegetariër te worden is de wens gevarieerder te eten (56%). Daarnaast spelen gemak (17%), een bijdrage leveren aan dierenwelzijn (14%), geld willen besparen (13%) en nieuwsgierigheid naar nieuwe recepten (12%) een rol in deze keuze. Isabel Boerdam, en schrijver van het gelijknamige lifestyle dat vandaag verschijnt is het hier helemaal mee eens: “Vegetarisch eten doe je vooral voor jezelf!”

hippe vegetarier

Gezond bourgondisch
Inmiddels heeft Isabel de smaak te pakken en deelt al ruim 2,5 jaar haar vegetarische inspiratie op haar blog dat ze schrijft voor ‘bewuste levensgenieters die dol zijn op eten’. Vandaag verschijnt officieel haar lifestyleboek de hippe vegetariër dat helemaal in het teken van ‘gezond bourgondisch’ staat. Zo schrijft ze op de flaptekst: “Ben je dol op eten? Hou je van een mooi glas wijn? Voel je je graag fit en energiek? Ik óók! Met de hippe vegetariër geef ik je oneindig veel inspiratie om gezond bourgondisch te genieten – zowel thuis als uit.” Hiertoe geeft ze in haar boek recepten in de vorm van stappenplannen, zodat je je eigen ingrediënten kan kiezen en de smaak naar wens kan aanpassen. Daarnaast gaat ze in op het vervangen van vlees, zowel met de oervleesvervangers tofu, tempeh en seitan als met kant-en-klare of huisgemaakte vleesvervangers. Tot slot geeft ze tips voor hippe vegetarische hotspots, voor ontbijt, koffie, lunch, borrel en diner, voor veertien steden in Nederland. Een praktische en veelzijdige vegetarische inspiratiebron voor iedereen!

Win het lifestyleboek van de hippe vegetariër
Organic Kitchen gaat 5 x hét lifestyleboek voor flexitarisch Nederland weggeven! Meedoen is heel makkelijk; like de Facebook-pagina van Organic Kitchen en like het bericht!
De 5 winnaars worden donderdag 9 juni bekend gemaakt.

Nog véél meer inspiratie vind je op www.organickitchen.bio

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *