De verhalen achter biologische diervoeding

biologische diervoeding

Klanten van Buddy’s Bite vertellen...

Eigenaresse Suzanne Toebast bijt de spits af met haar verhaal…

ik ben altijd al een dierenliefhebber geweest. Ik maakte me nooit druk om hondenvoeding, ik dacht dat ‘de specialisten’ dat wel voor me deden… Totdat in 2009 mijn hond Jouke ziek werd. De dierenarts zou het wel oplossen met klinische voeding en medicijnen. Maar het ging langzaam van kwaad tot erger en na verloop van tijd lag ze alleen nog maar apathisch en rillerig in haar mand. Ik zocht stad en land af naar alternatieven en probeerde van alles uit, maar echt grip op de situatie kreeg ik niet – het bleef achteruit gaan. Toen ontmoette ik een Duitse specialiste op het gebied van natuurlijke diervoeding. Ze stond erop mij te helpen en duwde blikvoer in mijn handen. Ik was zeer sceptisch, maar besloot het toch een kans te geven. (Het alternatief was afscheid nemen van mijn maatje.) Tot mijn verbazing knapte Jouke op… en heeft daarna nog jarenlang geleefd.

Mijn dierenarts toonde geen belangstelling – maar mijn interesse was gewekt. Vele malen ben ik naar Duitsland gegaan om te leren, zoog alle informatie op die mij werd aangereikt en ondertussen bleef ik in Nederland zoeken naar een voeding met een vergelijkbare kwaliteit.

De ideale voeding voor huisdieren is vers en van biologische herkomst. Een belangrijke factor voor gezondheid is wat het geslachte dier gegeten heeft en hoe deze geleefd heeft. Zeer belangrijk is dat het vlees ècht vers is en niet na de slacht enige keren ingevroren en weer ontdooid geraakt is, of vermengd met andere partijen door heel Europa gezworven heeft. En vooral zónder allerlei toevoegingen die het vlees er optisch beter uit laten zien of langer houdbaar maken. Ik werk alleen met biologische leveranciers die hun grondstoffen open en transparant op het etiket declareren.

Door ervaring heb ik geleerd dat het niets uitmaakt hoe je je hond of kat wilt voeren, of je nu rauw vlees, blikvoeding of droogvoer wilt geven: het gaat in eerste plaats altijd om de kwaliteit van de grondstoffen en de bewerkingen die deze hebben ondergaan. Ik voer daarom geen discussies over de beste methode van voeren: het enige wat voor mij telt is het resultaat: een onbezorgd en gezond leven.

Ik heb nooit de ambitie gehad diervoeding te gaan verkopen, maar steeds meer mensen vroegen of ik wilde adviseren bij problemen en of ik mijn ‘wondervoeding’ voor hen wilde meebrengen. Zo ontstond het concept voor Buddy’s Bite. In 2013 besloot ik online te gaan en kreeg het dealerschap van het Bioland gecertificeerde Terra-Pura Tiernahrung aangeboden. Inmiddels verkoop ik mijn eigen merk Buddy’s Bite in 4 landen waaronder Japan. Sinds mei 2015 is Buddy’s Bite de eerste en enige biologisch gecertificeerde webwinkel/groothandel voor huisdierenvoeding in Nederland. Buddy’s Bite verkoopt biologisch rauw vlees, blikvoeding, koudgeperst droogvoer, gedroogde snacks, koekjes en kruiden voor honden en katten.

Suzanne Toebast, eigenaar www.buddysbite.nl

biologische diervoeding    biologische diervoeding


Luusje

Onze poes Luusje (8jr) begon ruim een jaar geleden haren uit haar vacht te trekken waardoor er kale plekken ontstonden. Ze at soms een dag lang helemaal niets, ontlasting bleef dan dagen weg, ze at veel gras en sliep veel. Een half jaar lang gingen we vaak naar de dierenarts die ons diverse medicijnen voor schreef en 2 keer andere brokken adviseerde, Luusje kreeg een echo, bloedonderzoek en alvleesklier test. Gelukkig kwam er niets uit. De medicijnen hielpen niks, maakten haar alleen maar zieker! Vaak zat ze in elkaar gedoken stilletjes op 1 plekje in het huis, vreselijk om te zien. Als ze naar de bak ging bleef ze vaak persen maar kwam er niks. Ben toen op internet naar alternatieven gaan zoeken, er moest toch een andere oplossing voor haar klachten zijn….. We vonden diverse mensen die goede adviezen gaven en kwamen erachter hoe ongezond brokken voor een poes zijn. We wisten niet dat brokken veel vocht uit het lichaam trekt, weinig vlees bevat en vol met chemische toevoegingen zit die haar darmflora kapot maakten. Wat vreemd dat onze dierenarts zelfs diverse brokken had geadviseerd! We gingen over op biologisch rauw vlees, maar ze at het slecht zodat we over moesten gaan op vlees uit kuipjes. Toch bleef ze slechte ontlasting houden en aan haar vacht plukken. Haar darmen waren duidelijk nog niet in orde.
En toen ontdekte ik Buddy’s Bite fantastisch, dit zochten we! We geven nu 11 weken Terra Pura. De Zwergnase kruiden zijn ook geweldig, het werkte als een natuurlijk antibioticum, alle afvalstoffen kwamen via haar oogjes en neus eruit en je rook het aan haar adem. Met de dag wordt Luusje nu beter: ze plukt en likt bijna niet meer, ze heeft een glanzende vacht, wordt mooi gespierd en zelfs haar hangbuik is verdwenen, ontlasting is nu goed en ze eet eindelijk goed en graag. Het blijkt zelfs dat ze kan miauwen als er een blik wordt open getrokken! Luusje is weer een poes geworden, ondeugend, klimt in bomen, jaagt soms en speelt veel! Het proces van herstel duurt lang en je moet vooral geduld hebben. We kregen vele goede adviezen van Suzanne en ook snel antwoord op onze vele vragen! En dat alles gratis! Soms ben je in paniek en weet je het niet meer, Suzanne gaf dan een heel onderbouwd en overtuigend antwoord. Bedankt Suzanne! Wij zijn Buddy’s Bite fan, nooit meer brokken, ook al is je beestje nu gezond ermee, het is net als snacken of roken, daar wordt ook niet ieder mens ziek van, maar ongezond is het!
Lonneke en Deirdre – Rotterdam

Steffi & Daisy
Sinds eind augustus 2014 zijn wij overgegaan van rauw vlees (KVV) op de blikvoeding van Terra Pura uit Duitsland in Bioland-kwaliteit. Omdat wij zelf ook meestal biologisch eten, waren wij al langere tijd op zoek naar vlees in een bio-kwaliteit. Het is er wel, maar Steffi reageerde daarop en moest regelmatig ’s morgens gal overgeven. Bij ander “gewoon” KVV had ze dat dan weer niet. Ook de verhalen van de wantoestanden in de vleesindustrie heeft ons aan het denken gezet wat voor kwaliteit er dan in het KVV-voer zou kunnen zitten….
Na het zien van een filmpje over Terra Pura, op de website van Dierbewust, zijn we in contact gekomen met Suzanne van Buddy’s Bite en hebben wij een doos met blikvoer van Terra Pura besteld om te proberen en om mee te nemen op onze vakantie. Nou, dat was een schot in de roos! Ten eerste vinden de hondjes het heel erg lekker, ten tweede gaan ze steeds beter in hun vel zitten en ten derde vinden wij het heel handig en makkelijk in het gebruik!
Toen Steffi 4 jaar geleden als eerste bij ons kwam vanuit Spanje, had ze vreselijk last van haar darmen en hele dunne ontlasting. We kregen het maar niet voorelkaar om het in orde te krijgen, ook de dierenarts had geen antwoord op haar probleem. Let wel, ze zat toen op brok! Uiteindelijk na veel gedoe, zijn wij op aanraden van onze dierenspeciaalzaak van brok op rauw vlees overgegaan en daar is het probleem toen mee opgelost. Vorig jaar kreeg Steffi last van haar oren, dikke korsten erop, het leek wel op demodex! Wij hadden daar een speciaal “natuurlijk” goedje voor en daar ging het uiteindelijk wel mee weg, maar iedere keer kwam het weer terug. Nu, op dit voer, zijn haar oren eindelijk rustig! Wij hadden niet durven dromen dat we ooit op “blikvoer” zouden overgaan, want dat heeft in NL een hele slechte naam! Maar dit voer is echt van een geweldige kwaliteit, en het ruikt ook heel lekker! Onze beide hondjes zien er gewoon fantastisch uit, mooi glanzende vacht, mooi slank en heel levendig! Wij zijn fan!
Henk en Christa – Westwoud

Duuk
Onze kooikerhond Duuk is ruim zeven jaar. Ongeveer twee jaar geleden kreeg hij een huidirritatie in zijn liezen. De dierenarts schreef verschillende medicijnen voor, maar niets hielp. Om wanhopig van te worden, want ondertussen werd de huid door alle medicijnen steeds droger en likte het arme beest hem door de jeuk steeds verder stuk. De dierenarts sprak eerst over een grasallergie, en later over een voedselallergie, en wilde een overstap naar anti allergeen brokken. We hadden onze twijfels. Ondertussen kwam Suzanne met haar product Buddys Bite op ons pad en we besloten daarmee te beginnen en het advies van de dierenarts even te parkeren. Duuk vond het voer meteen heerlijk, zijn vacht ging glanzen, hij werd er mooi slank van en zijn overgewicht bleef weg, en de allergie is vrijwel geheel verdwenen. En hij is echt dol op dit eten! Zijn voerbak vullen, staat gelijk aan de keukenrol klaarleggen, want hij zit letterlijk kwijlend te wachten tot hij kan beginnen. Hij is weer helemaal ons mannetje. Wij zijn overtuigd door Buddy’s Bite!
Bea – Nijmegen

www.buddysbite.nl

 

 

Toon de 2 reacties
  1. Rudolph Polderman schreef:

    Heeft u interesse om naar Singapore te exporteren. Groet, Rudolph.

  2. Suzanne Toebast schreef:

    Singapore ? – waarom niet…
    Dank voor uw reactie, ik neem via de redactie contact met u op.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gezonder en duurzamer leven?


Wij maken het jou gemakkelijker om bewuste en gezonde keuzes te maken. Wil jij ook onze handigste tips, gezonde recepten en beste aanbiedingen in je inbox?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

U bent succesvol aangemeld.