EARTH Concepts: 1 miljoen euro aan donaties

earth water

Mijlpaal luistert 10-jarig bestaan op!

Tien jaar en 1 miljoen euro aan donaties aan diverse waterprojecten verder, vonden Patrick de Nekker en Henk Witteveen van EARTH Concepts, het bekendst van EARTH Water, het tijd voor een feestje.

Het jongensboek dat een decennium geleden startte met “You Never Drink Alone” is nu uitgegroeid tot een solide bedrijf dat als social entrepeneur maatschappelijke impact wil creëren door te ondernemen. En dat ook doet: diverse waterprojecten werden gefinancierd, zoals toiletten en watervoorziening in een vluchtelingenkamp in Somalië, een rivierproject in Kenia, drinkwater en sanitair in Nepal, maar ook de slachtoffers van de aardbeving in Haïti ontvingen een donatie.
Op dit moment werkt EARTH Concepts nauw samen met Live Build om een waterleidingbedrijf in Kameroen te realiseren.

earth water

Witteveen: “Patrick en ik komen er keer op keer achter dat je onderneemt om aan het eind van de dag met een glimlach in slaap te vallen. Succes bestaat niet alleen uit winstmaximalisatie, maar ook uit wat je er mee doet. In ons geval mensen aan water helpen en indirect levens redden.”

Dagelijks sterven 6.000 mensen, voornamelijk kinderen, door het gebrek aan schoon drinkwater. Om te helpen, vraagt EARTH Concepts niet of je geld wilt geven of dat je vrijwilligerswerk wilt doen. Ze vragen je alleen of je hun producten, zoals EARTH Water, EARTH Coffee en EARTH Tea wilt drinken. 100% van de nettowinst die zij realiseren met de verkoop van deze producten, dragen zij af om waterprojecten te financieren. Ze investeren het geld in duurzame watersystemen in gebieden waar dit het hardst nodig is.

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *