Een betere én fittere wereld – plantaardige shakes

Orangefit-shakes_web

Steeds meer mensen stappen over naar een (gedeeltelijk) plantaardig voedingspatroon. Het milieu en de gezondheid zijn daarbij belangrijke overwegingen. Plantaardige shakes zijn hierbij ideaal als aanvulling op je dagelijkse dieet. Bijvoorbeeld wanneer je veel sport, het even niet lukt de dagelijkse benodigde hoeveelheid nutriënten binnen te krijgen of wanneer je graag wil afvallen.

Waarom plantaardige voeding?

Het aantal vegetariërs, veganisten en flexitariërs neemt toe. De keuze voor meer plantaardig voedsel en minder vlees is een mooie ontwikkeling. Een gezond plantaardig dieet helpt ons namelijk naar een betere én fittere wereld. Waarom is dat?

Ten eerste is plantaardig eten beter voor het milieu. Meer dan de helft van de CO2 uitstoot van onze voeding komt van vlees en zuivel. Bovendien is er vervuiling door mest. Volgens het voedingscentrum verlaag je de milieu-impact van je voedingspatroon met wel 5 tot 10% door één dag per week minder vlees te eten.

Ook voor je gezondheid is het gunstig om meer plantaardig te eten. Je hebt een lager risico op hart- en vaatziekten bij een eetpatroon met minder vlees en méér volkoren graanproducten, peulvruchten, groenten, fruit en noten. Vlees eten is in principe voor je gezondheid niet nodig. Wel is het dan belangrijk dat je op een andere manier voldoende vitamine B12, B1, ijzer en eiwitten binnen krijgt.

Shake it

Shakes zijn een makkelijke manier om je dagelijkse voedingsbehoeften aan te vullen. Denk aan vitaminen, mineralen, proteïne en eiwitten. Het is een vorm van poeder dat verkrijgbaar is in verschillende smaken. Vaak volstaat het toevoegen van wat water, even schudden en klaar ben je. Je kunt het poeder natuurlijk ook toevoegen aan je kwark of smoothie. En wist je dat je shakepoeder voor veel meer gerechten kunt gebruiken? Je favoriete smaak poeder geeft heel simpel een extra gezonde touch aan je recept. Denk aan pannenkoeken, ijs, brood, koekjes of cake – de mogelijkheden zijn eindeloos!

Verschillende soorten shakes

Er zijn verschillende soorten shakes waar je uit kan kiezen, afhankelijk van je behoefte en doel. Let op; shakes zijn bedoeld als aanvulling op een gezond voedingspatroon, niet als vervanging. Kijk ook goed naar het suikergehalte. Veel shakes bevatten (te)veel suikers wat juist nadelig werkt voor je gezondheid.

Groene shakes

Met groene shakes kun je makkelijk en snel je dagelijkse portie groenten en fruit aanvullen. Een goede groene shake zit bomvol vitamines en mineralen uit verschillende bronnen én bevat voldoende vezels.

Proteïne en eiwitshakes

Een shake met eiwit, oftewel proteïne, is vooral populair onder sporters. Eiwitten bestaan uit bouwstenen die aminozuren worden genoemd. Deze zijn belangrijk voor de opbouw en behoud van spiermassa maar ook nodig voor spierherstel. Daarbij heb je koolhydraten nodig voor voldoende energie om de aminozuren naar de juiste plek in je lichaam te krijgen.

Afvalshakes

Om gewicht te verliezen kunnen shakes als maaltijdvervangers een goed hulpmiddel zijn. Het is in dat geval wel erg belangrijk dat het om een uitgebalanceerde samenstelling gaat. Dus naast vitaminen en mineralen ook voldoende vezels, eiwitten en gezonde vetzuren.

Ontbijtshakes

Druk, druk, druk; dan is het soms lastig om een uitgebreid ontbijt binnen te krijgen. Terwijl dit voor veel mensen de belangrijkste maaltijd van de dag is. Met een goede ontbijtshake heb je binnen één minuut een complete maaltijd. Zo hoef je de ochtend niet met een hongergevoel op te starten en krijg je gelijk de benodigde nutriënten binnen.

Plantaardige shakes van Orangefit

Het assortiment van plantaardige shakes van Orangefit.nl heeft alles in huis dat je nodig hebt om gezond en fit te blijven! Pure plantpower verkrijgbaar in verschillende soorten maaltijdvervangers en shakes met écht lekkere smaken. Orangefit garandeert daarnaast de allerbeste en meest duurzame vegan-friendly ingrediënten.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *