Een duurzaam, alcoholvrij alternatief bij jouw etentje?

Alcoholvrije dranken - Vien0%

De planning voor de komende feestdagen is bijna rond. Dit jaar komt je familie bij jou op bezoek. Het menu is klaar. Je pakt uit. De overheerlijke geuren die uit je keuken komen kun je niet voor niets al bijna ruiken. Het water loopt je in de mond. Alleen: wat doe je met de drank? Bij die schitterende maaltijd die je op tafel gaat zetten, hoort iets moois. Iets dat goed combineert. Wijn? Dat kan natuurlijk. Je kunt ook voor iets anders kiezen. Wat te denken van het duurzame, alcoholvrije alternatief Vien0%®.

Wat is Vien0%?

In het kort: Vien0% is een gefermenteerde, alcoholvrije drank. Een drank die zich door de verschillende smaken van wijn heeft laten inspireren, maar die toch heel anders is. Net als wijn zijn de gefermenteerde alcoholvrije dranken van Vien0% smaken die passen bij gerechten die je, bijvoorbeeld deze Kerst, serveert. Fris, kruidig, zoet of juist vol – afhankelijk van wat je maakt is er een bijpassende smaak en variant beschikbaar. De dranken van Vien0% worden niet voor niets geschonken door sommeliers in de beste restaurants van Nederland als alternatief voor de mooiste wijnen.

Fermentatie van sap en kruiden

Verse groenten- en fruitsappen zijn de basis van het Vien0%-assortiment. Door de sappen te voorzien van kruiden of specerijen ontstaan de complexe, diepgaande smaken. Voorafgaand hieraan worden de sappen gefermenteerd. Dat wil zeggen dat de natuurlijke suikers die in het sap aanwezig zijn voor een groot deel worden omgezet in zuren. Zo ontstaat een smaakvolle drank die licht verteerbaar en minder zoet dan de originele sappen is. Het toevoegen – of ‘infuseren‘ – van kruiden of specerijen zorgt ervoor dat je de unieke, stijlvolle dranken verkrijgt die zo’n goede aanvulling op allerlei gerechten zijn.

Duurzame productie en lokale ingrediënten voorop

Een goede bijpassende drank smaakt nog lekkerder als je ook weet dat de productie ervan op een duurzame manier heeft plaatsgevonden. Die impact wordt in onze samenleving nogal eens onderschat. We zien de directe gevolgen in onze eigen omgeving namelijk vaak niet of nauwelijks. Wanneer je bewust alle ingrediënten voor het kerstdiner in huis haalt, is het ook fijn te weten dat de bijpassende drank die je kiest op een duurzame manier is gemaakt. Vien0% vindt dat belangrijk. De dranken worden daarom duurzaam geproduceerd. Daarbij wordt ook naar de omgeving gekeken. In het maakproces wordt gebruik gemaakt van reststromen en producten komen zoveel mogelijk uit de lokale omgeving. Boerderijen in de buurt leveren bijvoorbeeld groenten, fruit en specerijen. Op die manier wordt de impact van de productie zo veel mogelijk geminimaliseerd.

Klasse en stijl

Met het duurzame productieproces en de rijkelijke, smaakvolle variaties van Vien0% is het niet gek dat dit alcoholvrije alternatief ook in toprestaurants wordt geschonken. Vien0% is een verantwoorde drank met klasse en stijl. Een drank die goed past bij een wat luxer, uitgebreid etentje. Een fijne aanvulling op verschillende gangen die de ervaring van een toprestaurant naar huis haalt. Denk maar eens aan de jaarlijkse feestdagen, staat Vien0% dan ook bij jou op het menu?

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *