Uniek kippenconcert met Ellen ten Damme

Bij PLUS is een verantwoord Pasen een vrolijk Pasen

Pasen is niet compleet zonder lekkere eieren. Bij PLUS vind je sinds 2012 enkel vrije-uitloop- en biologische eieren. Die smaken niet alleen lekkerder, maar zijn ook veel verantwoorder. Deze Pasen staat bij de supermarktketen dan ook volledig in het teken van verantwoord. Om de kippen die deze lekkere eieren leggen dit jaar extra in het zonnetje te zetten, organiseert PLUS op zaterdag 26 maart 2016 een uniek paasconcert.

Niemand minder dan Ellen ten Damme speelt samen met haar muzikanten een selectie gemoderniseerde passages uit de Matthäus Passion om de kippen een ontspannen middag te bieden. Dit doet ze in de kippenstal van Zorgboerderij De Haam in Veulen, waar de GIJS-eieren vandaan komen – de vriendelijkste eieren van Nederland.

Muziek is het hele eiereneten
Muziek in de stal kan bijdragen aan een beter welzijn van kippen, zo adviseert een Engelse wetenschapper op het gebied van kippenwelzijn . De meest waarschijnlijke verklaring hiervoor is, dat kippen door muziek leren dat onbekende geluiden van buitenaf niet per definitie gevaarlijk zijn. Uit een inventarisatie van praktijkervaringen onder pluimveehouders blijkt dat 96 procent van de boeren die muziek afspelen bij de kippen, vindt dat kippen rustiger worden door muziek, en dat 52 procent ze minder agressief noemt . Bijzonder is, dat zestien procent meldt dat kippen meer eieren leggen door een plaatje op te zetten. Het zijn dit soort onderzoeksresultaten, op een rij gezet door het Louis Bolk Instituut in Driebergen, die PLUS ertoe hebben aangezet een rustgevend concert voor de heldinnen van het ei te geven.

Beter Leven-keurmerk
“Pluimveehouders zetten vaker muziek op om kippen wat afleiding te bezorgen of ze te beschermen tegen onverwachte omgevingsgeluiden. Een concert is dan ook een welkome afwisseling van hun dagelijkse routine. En een goede manier om te voorkomen dat ze uit verveling op elkaar gaan pikken”,
zegt Marijke de
Jong, programmamanager Beter Leven-keurmerk bij de Dierenbescherming. “De kippen op Zorgboerderij De Haam hebben een prachtig verblijf. Dat ze nu met Pasen een extra verwendag krijgen, is natuurlijk fantastisch.”

Ellen ten Damme
“Om de belangrijkste culinaire feestdag na kerst te vieren, zet PLUS met Pasen in op het thema ‘verantwoord’. Dat betekent uiteraard eerlijke en diervriendelijke eieren. Maar ook veel andere paasproducten in de schappen zijn verantwoord én lekker”, zegt Sepha Smit, unitmanager bij PLUS. “We kijken enorm uit naar het bijzondere kippenconcert. Voor zowel de kippen als de aanwezige klanten wordt het optreden van Ellen ten Damme in combinatie met een heerlijke, verantwoorde lunch een ideale aftrap van het paasweekend.”

Meld je aan met de hele familie
Een aantal PLUS klanten krijgt de kans aanwezig te zijn bij het unieke kippenconcert inclusief verantwoorde paaslunch en diverse activiteiten voor kinderen. Aan het schap bij de GIJS-eieren vind je een speciale actieflyer met meer informatie over het evenement en hoe je kans maakt op deze kiplekkere middag voor het gehele gezin.
Meer informatie over het kippenconcert vind je op www.plus.nl/kippenconcert.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *