Eerlijke koffie is lekkere koffie

Eerlijke koffie

Iedereen houdt wel in meerdere of mindere mate van koffie. Sommige mensen hebben de hele dag door het zwarte goedje nodig, anderen drinken graag zoete creaties voor de gezelligheid. Koffie zit verweven in onze samenleving. Je begint er in de ochtend mee op je werk, kiest voor een koffiedate en kletst even bij over een lekker bakje koffie. Koffie is belangrijker dan veel van ons denken.

Wat maakt koffie goede koffie?

Koffie is verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Het is voor veel mensen dan ook erg persoonlijk wat voor koffie zij lekker vinden. Een gewone kop koffie kent voor fijnproevers al verschillende gradaties. Zo ligt de smaak van de koffie vooral aan de mix van bonen die hiervoor is gebruikt.

Als gewone koffiedrinker heb je hier natuurlijk niet zoveel aan. Voor jou is het waarschijnlijk vooral belangrijk dat jouw koffie mooi wordt gepresenteerd en dat er eventueel nog een versnapering bij te vinden is. Toch is er nog iets wat steeds belangrijker wordt omtrent koffie. Dat is namelijk fair trade.

Eerlijke koffie

Steeds meer mensen vinden het belangrijk dat de koffie die zij drinken fair trade is. Dat houdt in dat de boeren op de koffieplantages een eerlijke prijs hebben gekregen voor de koffie. Zo staan zij niet onder druk en kunnen zij een normaal leven leiden met het werk dat zij doen. Het is dus enorm belangrijk dat je in bijvoorbeeld de supermarkt kijkt of de koffie die jij koopt wel van eerlijke afkomst is. Veel Nederlandse merken zijn te herkennen aan een Fairtrade-keurmerk van bijvoorbeeld Max Havelaar. Bij winkels als Koffiecentrale.nl kun je makkelijk een keuze maken uit allerlei fair trade en biologische merken.

Koffiedrinken buiten de deur

Als je in de supermarkt nagaat of jouw koffie fair trade is, zet je al een hele goede stap. Toch drink je niet al je koffie thuis. Een groot gedeelte van de koffie die wij drinken wordt namelijk buiten de deur genuttigd, in gezellige koffietentjes. Daar weet je natuurlijk niet of de koffie fair trade is. Veel opkomende ketens schenken sowieso alleen maar eerlijke koffie, bijvoorbeeld Vascobelo – van wie je zelfs de heerlijke blend online kunt kopen voor thuis. Mocht je ergens anders zijn kan je het natuurlijk altijd even vragen aan de barista.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 

Gezonder en duurzamer leven?


Wij maken het jou gemakkelijker om bewuste en gezonde keuzes te maken. Wil jij ook onze handigste tips, gezonde recepten en beste aanbiedingen in je inbox?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

U bent succesvol aangemeld.