Eerste Willem&Drees Boergondisch feestmaal


Culinair hoogstandje
.

Zaterdag 16 juni jl. beleefde landgoed de Olmenhorst de première van Willem&Drees Boer gondische feestmalen die dit jaar door heel Nederland gehouden gaan worden. Dertig gasten dineerden aan chique opgemaakte lange tafels onder een landelijk afdak in de biologische kersenboomgaard. Chef-koks kookten op locatie de sterren van de hemel met ingrediënten rechtstreeks afkomstig van boeren uit de buurt en met het overheerlijke fruit van het landgoed.

Willem & Drees

Biologisch van de boer
Willem&Drees brengt verse groente en fruit van boeren uit de buurt, zoals het fruit van de Olmenhorst, zo naar de supermarkt. Dertig gasten in totaal gingen met Willem&Drees de boer op. Fruitteler Florian de Clercq nam de gasten mee voor een rondleiding door de boomgaarden en over het landgoed, waarbij hij uitgebreid vertelde over de biologische fruitteelt. Chef-koks bereidden vervolgens live in de boomgaard een seizoensverrassing. Gasten genoten aan de rijk gedekte tafels van een viergangendiner, daarbij ook geestelijk gevoed door een smakelijke uitleg over de herkomst van de ingrediënten.
Opmerking van gast: “Bedankt voor deze super gezellige avond nog.. we hebben genoten, enerzijds van het gezelschap, anderzijds van een culinair hoogstandje..”

Willem & Drees

Van juni tot november Boergondisch genietenop 33 locaties
Boergondisch genieten kan dit jaar op meer dan 33 locaties in Nederland.

Lekker van dichtbij
Het Boergondisch feestmaal is een campagne om ‘lekker biologisch van dichtbij’ te promoten. Met deze campagne prikkelen biologische boeren, Stichting Van Eigen Erf en het Netwerk Biologische Infocentra en Willem&Drees mensen om zich vaker te laten (ver-) leiden door het aanbod aan verse, seizoensgebonden en vooral lekkere producten van ‘biologische boeren uit de buurt’.

Alle informatie over het Boergondisch feestmaal, de boerderijen en de reserveringsmogelijkheden zijn te vinden op www.vaneigenerf.nl

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *