Efteling meest toegankelijke pretpark voor veganisten

viva las vegas

Het aantal mensen in Nederland dat regelmatig vegetarisch of veganistisch eet neemt toe. Valt er voor hen ook lekker te eten in de Nederlandse zomerattracties? Stichting Viva Las Vega’s onderzocht het aanbod en wees de Efteling aan als winnaar.

“In de meeste parken is het aanbod niet toereikend,” stelt campaigner Pablo Moleman. Van de tien punten die er in totaal te verdienen waren scoorden de parken er gemiddeld drie en een half. Vleessnacks en roomijs voeren de boventoon, en als veganist moet je het doen met een zakje popcorn of een friet zonder mayo. Parken als de Efteling en Duinrell onderscheidden zich in positieve zin door onder meer een couscoussalade aan te bieden.

Bekijk het gehele onderzoek en de scores

Ook Julianatoren komt als één van de winnaars uit de bus, met veel aandacht voor speciale diëten en allergieën. Vegetariërs kunnen er onder meer een bamischijf en een groentekroket krijgen. De poffertjes worden standaard zonder melk en eieren gebakken – ook heel fijn voor kinderen met een allergie.

Nog veel werk te doen door attractieparken
Over het geheel bekeken ziet Stichting Viva Las Vega’s nog veel ruimte voor verbetering. “De vraag naar plantaardige producten neemt sterk toe, en ook het besef dat de huidige hoge vleesconsumptie niet vol te houden is. Attractieparken kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan duurzaam voedsel door in deze trend mee te gaan.”

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.