Food Film Festival crowdfund topkeuken

Food Film Festival 9,10 & 11 mei, Westergasfabriek, Amsterdam.

Met behulp van oude en nieuwe sterrenchefs als Joris Bijdendijk (Bridges, *), Alain Caron (Masterchef), Richard van Oostenbrugge (Bord’Eau, **) en de Franse gebroeders Pourcel (Le Jardin des Sens, *) is de Gouden Ticket–actie van het Food Film Festival een succes gebleken. Binnen twee maanden is een bedrag van bijna 15.000 euro opgehaald. Dankzij de extra steun van vele supporters en sponsors kan er nu een volledige keuken gebouwd worden in de lege hallen van de Amsterdamse Westergasfabriek. Van 9-11 mei kun je in het FFF Restaurant voor een redelijke prijs op sterrenniveau eten. Voor wie nog geen kaartje had is er nu nog de kans één van de enkele overgebleven lunch-tickets voor een scherpe prijs te bemachtigen.

Met de hulp van een hele grote groep Food Film Festival-supporters heeft het festival zijn doel behaald om het FFF Restaurant te kunnen financieren. Door de hulp van sponsors Rhima, Rational, Ritzenhoff, Hendi en Héman lukte dit zelfs eerder dan gedacht! De overgebleven tickets zijn dan ook vanaf vandaag met €30,- in prijs verlaagd om de diners in combinatie met film, voor nog meer mensen toegankelijk te ma­ken. Deze tickets zijn als Zilveren Tickets te koop via de website.

Het Team
Doordat er zo ontzettend veel mensen geheel vrijwillig een bijdrage leveren aan de Food Film Festival-keuken kunnen we onze gasten een unieke ervaring bieden. De top van Nederlands gastronomie werkt samen om voor hele redelijke prijzen iets ontzettend bijzonders neer te zetten. Wie die mensen zijn?

67

De gebroeders Pourcel, Alain Caron, Richard van Oostenbrugge, Niven Kunz, Jaimie van Heije, Jonathan Zandbergen, Michiel van der Eerde, Jim de Jong, Iwan Driessen, Ard Muntjewerf en Pieter Smits en natuurlijk de FFF Chef Joris Bijdendijk.

De keuken van Johannes
Op de vrijdag vind je een unieke combinatie van chefs in de FFF-keuken. Vier(!) Amsterdamse topchefs van Rijsel, Bord’Eau Baut en Bridges zullen voor het eerst samen een fantastische lunch bereiden. Met deze proefwerk-lunch eert het Food Film Festival restaurantcriticus Johannes van Dam. Deze chefs kregen allemaal een 9 of hoger in zijn rubriek in het Parool. Kaarten voor deze lunch + film zijn nu nog €50,- per stuk in plaats van €80,- | Vrijdag 9 mei

Hollandse Nieuwe
De nieuwe generatie chefs staat te trappelen om hun kunsten te vertonen. Twee van deze chefs hebben hun eerste Michelinster zelfs al op zak. Dit zijn de Hollandse Nieuwe van de gastronomie. De film Hollandse Nieuwe is een bijzonder antropologisch portret van filmmaker Leonard Retel Helmrich. Deze prijswinnende filmmaker mocht al twee keer het IDFA openen met zijn films. Kaarten voor de lunch + film zijn nu nog €50,- per stuk in plaats van €80,-. | Zaterdag 10 mei

Met een Frans tintje…
Op zondag vliegen niemand minder dan de gebroeders Pourcel over uit Frankrijk. De broers zijn een legende en staan vrijwel nooit meer samen in de keuken omdat Jacques inmiddels de wereld over reist om de Franse keuken bij nog meer mensen geliefd te maken. Samen met Alain Caron en hun voormalige leerlingen Joris Bijdendijk en Jim de Jong bereiden ze een heel bijzonder viergangenmenu voor je. Kaarten zijn nu €90.- per stuk in plaats van €120,- | Zondag 11 mei

Food Film Festival nummer twee beste foodfestivals ter wereld
Met dit jaar nog meer films, workshops, markt en events heeft het Food Film Festival de tweede plek gekregen in de top 5 beste foodfestivals ter wereld! Naast Hong Kong, New York, Manchester, Londen en Bristol is het Amsterdamse Food Film Festival volgens ebookers dé plek om van heel veel lekker eten te genieten.

Het Food Film Festival is in 2011 gestart als initiatief van de Youth Food Movement. De YFM is een netwerk van jonge boeren, studenten, chefs, producenten en consumenten, en zet zich in voor een good, clean en fair voedselsysteem.

Het Food Film Festival wordt ondersteund door Oxfam Novib GROW, Rabobank en Gulpener. Wageningen UR is programmapartner.

Food Film Festival
9,10 & 11 mei
Westergasfabriek, Amsterdam
Facebook: www.facebook.com/FoodFilmFestival
Twitter:@FoodFilmFestiv #FFF14
Vimeo: https://vimeo.com/foodfilmfestival

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *